Menu

.      

Põlvas on plaanis uue vallamaja ehitus

  • Kirjutas BNS

Põlva keskväljak. FOTO: www.ehitusest.ee

Kui vahepeal oli juttu Põlva vallavalitsuse kolimisest endisesse maavalitsuse majja või muusikakooli, siis nüüdseks on reaalse variandina laual vaid uue hoone ehitus, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Vaja on hoonet, kuhu praegu kolmes kohas tegutsev vallavalitsus ära mahutada. Varem on palutud riigil anda vallale tasuta üle endine maavalitsuse hoone, millest osa tühjaks jäi. Ent riigihalduse minister Jaak Aab vastas üleeelmise aasta lõpus, et maja ära ei anta, kuna seal tegutsevad edasi riigiasutused. Ta pakkus vallale ruumide ajutist üürileandmist. Vahepeal oli kõne all ka muusikakooli majja kolimine.

2018. aasta kevadel vahetus volikogus võim, kui senisele esimehele Igor Tarole avaldati umbusaldust. Koalitsiooni tuli Keskerakonna kõrvale Reformierakond ning uueks esimeheks sai nende esindaja Lennart Liba, kelle sõnul on ülalmainitud variandid praeguseks välistatud. 

Praegu tegeldakse uue maja ehituse plaaniga. Alguses soovis vald Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Põlva Püha Neitsi Maarja koguduselt ehituse tarvis osta keskväljaku äärde jäävat kinnistut. Et müüa kirik ei tahtnud, soovib vald seda rentida. Koguduse õpetaja ja juhatuse liige Toomas Nigola ütles, et koguduse nõukogu kiitis rentimise heaks. «Praegu on pall konsistooriumi käes. Minu teada tuli ka sealt positiivne otsus, aga seda ei ole veel ametlikult vormistatuna laekunud.»

Pärast kirikult vastuse saamist tuleb teema volikogus arutusele. Liba on uue hoone ehitamise vajaduses veendunud. Volikogu esimehe hinnangul läheks uue hoone ehitus maksma ligikaudu 1,5 miljonit eurot. Täpsemalt selgub hind siiski hanke käigus. Valla eelarves on Liba sõnul valdade ühinemislepingu järgi büroohoone ehitamiseks umbes 1,3 miljonit eurot. 

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED