Menu

.      

Võrumaa pikamaajooksude sari sai kauaoodatud avapaugu

  • Kirjutas Kadi Annom

Palav ilm spordisõpru ei heidutanud ja nii sai oma tulemuse kirja umbes 260 osalejat. Foto: KÜLLI LEOLA

24. juunil avasid agarad spordihuvilised tänavuse kauaoodatud pikamaajooksude sarja.

Traditsiooniline jooksusari algab tavaliselt kevadel, aprillikuus Vaskna järve jooksuga ning kestab sügiseni.

Viirusekriisist tingituna on taas keeruline juba kombeks saanud jooksusarja tavapärasel viisil korraldada. Siiski ei anta alla ning kohandatakse etapid piirangute järgi ning tänavune sari saigi avalöögi 24. juunil, mil joosti ümber Värska järve. Ühisstart anti kell 15 ning liikumishuviliste menüü pakkus kümne ja viie kilomeetri pikkust jooksu- ja kõnnirada ning 1,2kilomeetrist minidistantsi. Kavas oli ka ligi poolekilomeetriline mudilaste jooks.

Korraldajad peavad jooksusarja avaetappi edukaks, sest palavust tulid rajale trotsima umbes 260 inimest, mida on kuuma ilma ja koroonajärgse taastumisperioodi kohta täitsa korralik arv. Kuna tavapäraselt algab jooksusari juba aprillis, siis on tarvis kaotatud aeg tasa teha ning jooksu- ja kõnnisõprade kalender on väga mitmekülgseid radu täis pikitud. Uuesti saadakse kokku juba 1. ja 2. juulil toimuval juubelijooksutuuril. Juubelijooksutuur sisaldab endas kahte linnajooksu: 40. jooksu ümber Tamula ning 40. Võru-Väimela maanteejooksu, mille rada on paslik ka vankritega liikujatele ja sobib seetõttu veelgi suuremale osalejaskonnale.

Avaetapil jooksis parima põhidistantsi aja Eno Vahtra, teiseks tuli Olle Ilmar Jaama ning kolmandaks Martin Tarkpea. Naistest oli seekord kiireim Helen Bell.