Menu

.      

FOTOD Ummamuudu üüjuusk joosti kärtsu ja mürtsu saatel

  • Kirjutas Kadri Nagel

Neljapäeval tähistas oma esimest juubelit Võrumaa pikamaajooksude sarja „Ummamuudu liina üüjoosu” etapp. FOTOD: Aigar Nagel

Neljapäeval tähistas oma esimest juubelit Võrumaa pikamaajooksude sarja „Ummamuudu liina üüjoosu” etapp.

Viiendat korda peetavat jooksuetappi võib pidada kõige sõurikkamaks, kust ei puudunud ka ilutulestik. Terve raja äärde olid püsti pandud meeleolupunktid, kus jooksjaid olid ergutamas erinevad tuju ja hoogu lisavad tegevused. Nii võis näiteks spordikeskuse juures kohata zumba-tantsijaid, kes tantsuga jooksjatele kiirust juurde süstisid, ja keskväljakul raja ääres pisikesi ergutustüdrukuid, kes virgutavate hüüetega jooksjaid innustasid. Oma panuse andis ka Kandle kapell ja mitmed teised hea tuju loojad. Mõõtu sai võtta põhijooksus, mille pikkuseks oli kümme kilomeetrit, viiekilomeetrisel lühidistantsil ja minijooksus.

Just finišisse jõudnud Olavi Allase, kes saavutas esikoha ajaga 32 minutit ja 46 sekundit. FOTOD: Aigar Nagel

Nii nagu viimasel ajal kombeks on saanud, siis tuli ka sellele võistlusele pääsemiseks ette näidata vaktsineerimist kinnitav tõend.
Kümnekilomeetrise põhijooksu võitis 32 minuti ja 46 sekundiga Olavi Allase, teisena finišeerus Eno Vahtra ja kolmandana Urmo Kallakas. Naistest tuli esikohale Helen Bell ajaga 39 minutit ja 20 sekundit. Teisele kohale jooksis ennast Anette Kasemets ja kolmandale Marge Türn.

Naiste arvestuses esikoha saavutanud Helen Bell. Fotod: AIGAR NAGEL

Lühijooksu jooksis kõige kiirema ajaga Daniel Varikov ja naistest Rosibel Marii Kaldvee.

Minijooksu lõpetas kõige kiiremini Karl-Aleksander Perv ja tüdrukutest Kirtel Zäär.

Järgmisena ootab jooksusõpru Vaskna järv, kus 3. septembril toimub järgmine pikamaajooksude sarja etapp.