Menu

.      

Võrukaid hakkavad sõidutama uued maagaasil bussid

Kõik bussid on valget värvi ja enamik nendest tarvitab kütuseks maagaasi, mis on maavanem Andres Kõivu sõnul fossiilsete kütuste vähendamise seisukohast väga tervitatav.    Foto: ANDREI JAVNAŠAN• Probleemid puuduva tankla ja vaidlustatud hankega •

MUUDATUS • Suve lõpus hakkavad võrumaalasi sõidutama uued Iveco baasil ehitatud maagaasil ja diislikütusel sõitvad bussid. Projekti korraldamist on teatud määral takistanud hanke vaidlustamine konkurendi poolt, samuti busside tankimiseks vajaliku gaasitankla puudumine.

Võru maavanema Andres Kõivu sõnul hakati bussihankega tegelema juba 2014. aasta lõpus. Riigi nõue oli tema sõnul juba esialgu, et võetaks kasutusele rohkem gaasikütusel põhinevaid busse. „Fossiilsete kütuste osakaalu vähendamine on riigil õige ja sümpaatne mõte,” lisas ta.

Hansa Bussiliinide võidetud hanke tulemusel hakkavad inimesi kaheksa aasta jooksul firma juhatuse liikme Madis Lepa teatel teenindama 25 uut bussi, nendest 20 kasutavad kütusena maagaasi ja viis diislikütust. Serbias Iveco baasil kokku pandud esimene buss saabus tema sõnul juba aasta lõpus Eestisse.

20 PÄEVA ENIMLOETUD