Menu

.      

Võistlustraktoril kitsamad rattad ja tunnikiirus 4,3 km/h

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Võistlustraktori optimaalne liikluskiirus on 4,3 km/h, sellise arvutuse on teinud künnimeister Priit Puuorg. Fotod: GREGOR SALUVEER

KÜNNIMEISTER ❯ Sõmerpalus toimunud Võrumaa künnivõistlusel osales võistlustraktoril eraldi arvestuses künnimeister Priit Puuorg. Võistlustraktor sarnaneb tema sõnul tavatraktorile, sellel on siiski kitsamad rattad, väiksem rataste vahe, samuti on tähtis, et rattad asuksid täpselt ühel joonel.

„Adra esimene korpus ei tohi künnivaos sõites joosta küljele, muidu künnab ader liiga laialt, oleme võistlustraktori jaoks leidnud optimaalse mõõdu,” lausus Puuorg. „See on tähtis ka lõpuvao puhul, et rattad ei tallaks küntud viilusid ära.”

Priit Puuorg osales eelmisel reedel Väikemetsa talu põllul korraldatud künnivõistlusel kolm aastat vana traktoriga New Holland T5, temaga oli kaasas meeskonnakaaslane Kaspar Järvala.

Võistlustraktori optimaalne liikluskiirus on 4,3 km/h, sellise arvutuse on teinud künnimeister Priit Puuorg. Fotod: GREGOR SALUVEER

„Oleme võistluste tarbeks enda praktika ja kogemuste põhjal arvutanud välja traktori optimaalseima künnikiiruse, see on 4,3 kilomeetrit tunnis,” lausus Puuorg. „Rohkem kui kuus kilomeetrit tunnis sõites hakkavad adra osad intensiivsemalt kuluma.”

Priit Puuorg on Eesti meistrivõistlustel pöördatrade klassis olnud viimastel aastatel teisel kohal, Kaspar Järvala on saavutanud tavaadra arvestuses meistriklassis ka esimese koha. Mehed tegelevad iga päev remondi- ja hooldustöödega firmas OÜ Rodnas.

„See on suur asi, et keegi jaksab sellist võistlust korraldada ja traditsiooni jätkata,” lausus Puuorg Võrumaa künnivõistluse kohta ja kiitis ka valitud põldu „Sellised künnivõistlused on meie jaoks head eeltreeninguteks ja meistrivõistluste jaoks harjutamiseks.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD