Menu

.      

Kuperjanovi jalaväepataljon sai juubelikingiks rivilaulu

  • Kirjutas Kadi Annom

Kuperjanovi jalaväepataljoni taasloomise juubelit tähistati ühise jalutuskäiguga Võru linna keskväljakule. Foto: AIGAR NAGEL

Kuperjanovi jalaväepataljon tähistas 18. märtsil 30 aasta möödumist väeosa taasloomisest iseseisvuse taastanud Eesti Vabariigis. Pidulik tähtpäev algas kell 11 jalutuskäiguga läbi linna ja pakkus põnevat vaatemängu kõigile soovijatele. Marsruut kulges Kose teelt ning Jüri tänavalt Võru linna keskväljakule, edasi L. Koidula tänavale ja sealt omakorda Kreutzwaldi tänava kaudu Kose teele tagasi. Keskväljakul tervitati sõdureid sõnavõttudega. Muu hulgas andis Kuperjanovi jalaväepataljonile juubeli puhul „Kuperjanovlaste rivilaulu” üle SA Võru Kannel juhatuse liige ning ühtlasi ka laulu sõnade ja viisi autor Heiki Kelp. „Rivilaul on sündinud mitmete inimeste koostööna. Video ja visuaalid lõi Kris Kelp, seade tegi Jaan Randvere ning esitajaks on Võru gümnaasiumi ansambel Sirja Otsari juhatusel,” on Kelp tänulik.

Kuperjanovi jalaväepataljoni taasloomise juubelit tähistati ühise jalutuskäiguga Võru linna keskväljakule. Foto: AIGAR NAGEL

Pärast pidulikku linnajalutuskäiku oli kõikidel huvilistel võimalus osa saada Taara linnakus toimuvast lahtiste uste päevast. Näha sai kaitseväe ning ka liitlaste varustust, relvastust ja tehnikat, sealhulgas eksponeeriti tanki Challenger. Külalistel ei jäänud mekkimata sõdurisupp ja hakkajamad said osaleda praktilistes tegevustes. Avatud oli ka lasteala, kus sai teha näomaskeeringuid, proovida täpsusviset, joonistada ja tutvuda kaitseväe varustusega. Päevale pani väärilise punkti kell 16 alanud sõdurite näidislahing.

Kuperjanovi jalaväepataljon, mida toona nimetati Kuperjanovi üksik-jalaväepataljoniks, taasloodi 1992. aasta 18. märtsil Võrus Meegomäel. 1992. aastal määrati pataljoni esimeseks ülemaks kapteni auastmes hilisem kaitseväe juhataja kindralleitnant Johannes Kert. Kuperjanovi ja Kalevi üksik-jalaväepataljon olid esimesed taastatud Eesti kaitsejõudude allüksused, kus mõlemas hakati kohe ka ajateenijaid välja õpetama.

2. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kuperjanovi jalaväepataljon on üks kaitseväe suurimaid väljaõppeüksuseid. Pataljonis saavad väljaõppe nii jalaväe-, miinipilduja- kui ka erinevatel lahingutoetuserialadel teenivad sõdurid.

Video leiab siit: Kuperjanovi jalaväepataljon tähistas 30 aasta möödumist

Rivilaulu leiab siit: https://www.facebook.com/heiki.kelp/videos/927626314521496

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD