Menu

.      

FOTOD Võru linn pidas sünnipäeva

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Vennaskond tõi rahva keskväljakule kokku, Nedsaja küla bänd niisama. FOTO: Aigar Nagel

Seekordsed linna päevad on mälestuseks saanud. Imelised hetked Tamula ääres, keskväljakul, hoovides, kohvikutes ja parkides soojendavad nii linnakodanike kui külaliste südant veel kaua. Sünnipäeva üks tipphetki oli Võru linna teenetemärgi ja teiste kõrgete tunnustuste üleandmine järvelaval.

Teenetemärgi pälvis tänavu Reet Kangro, kes on üle 25 aasta panustanud intellektipuudega laste ja noorte heaolusse ning nende perede elukvaliteedi edendamisse. Just Reet Kangro initsiatiivil avati aastal Järve kool ning asutati MTÜ Toetuskeskus Meiela.

Fotol vasakult linnavolikogu esimees Anti Haugas, GiftKink esindaja, Reet Jeenas, Jüri 22 esindaja, Piret Haljend, linnapea Anti Allas, Reet Kangro. Fotod: AIGAR NAGEL

Võru linnapea vapimärgi võttis vastu Reet Jeenas linna haridus- ja spordielu pikaajalise ja väljapaistva arendamise eest. Samuti anti vapimärk üle Piret Haljendile Võrumaa abivajajate ja Ukraina sõjapõgenike abistamisel tehtud vabatahtliku töö eest.

Võru linna kaunimate lilleliste objektide tunnustuse said Tallinna mnt 10, Tartu tn 25 (GiftKink) ning Mäe tn 1. Võru linna kauni kodu, "Kaunis muinsuskaitseobjekt" tunnustuse pälvisid Jüri tn 22 korteriühistu ning Jüri tn 30/30a korteriühistu.

Eestis pole kuigi palju linnu, mis võiks uhkustada oma sümfooniaorkestriga. Ainulaadset ja tähelepanuväärset on Võrus aga veelgi. Kümnete inimeste hoolt ja tööd nõudnud linna päevad on üks kindel hetk aastas, mil vaadata oma linna lahtisemate silmadega ja märgata kõike, mis aasta jooksul on saanud ilusamaks, paremaks ja põnevamaks.

RAAMATUD RATASTEL › Kirjandustänavale oli end parkinud ka Ivari Padar, kes pakkus lahkelt oma seismajäänud raamatuid. „Raamatud ei tohi seista,” kommenteeris ta ise. Seisvast raamatust pole kellelgi kasu, ent igale raamatule leidub kusagil ka lugeja. Katariina alleel võis raamatuid soetada nii tasu eest kui tasuta, Kreutzwaldi kuju juures aga ka laenutada või koha peal lugeda. FOTO: Aigar Nagel

Kirjandustänavale oli end parkinud ka Ivari Padar, kes pakkus lahkelt oma seismajäänud raamatuid. „Raamatud ei tohi seista,” kommenteeris ta ise. Seisvast raamatust pole kellelgi kasu, ent igale raamatule leidub kusagil ka lugeja. Katariina alleel võis raamatuid soetada nii tasu eest kui tasuta, Kreutzwaldi kuju juures aga ka laenutada või koha peal lugeda.

Oma hääle lisasid linnapäevadele ka vaskpillimängijad, kelle jaoks see oli ka nädalapikkuse laagri kokkuvõte. Puhkpillihelisid sai kuulda mitmel pool linnaruumis. FOTO: Aigar Nagel

Oma hääle lisasid linnapäevadele ka vaskpillimängijad, kelle jaoks see oli ka nädalapikkuse laagri kokkuvõte. Puhkpillihelisid sai kuulda mitmel pool linnaruumis. FOTOD: Aigar Nagel


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD