Menu

.      

FOTOD Ajalooline päev – Rõuge priitahtlike pritsimeeste esimene päris oma depoo sai nurgakivi

  • Kirjutas Kadri Ugur

FOTOD: Kadri Ugur

Rõuge priitahtlikud pritsimehed on tegutsenud alates aastast 1905 – Jumala auks ja ligimese kaitseks.

Kalvi Kõva tunnistas, et päeval nurgakivi panekut ette valmistades oli tal silm märg, sest mitte kunagi ei ole Rõuge pritsimeestel olnud päris oma depood. Omal ajal andis toonane mõisahärra 150kopika eest aastas rendile pritsimeestele vana sepikoja. Aga kogu aeg, algusest peale, on Rõuges olemas olnud päästetehnika ja mingisugused võimalused selle hoidmiseks. Aga see pole olnud päris see, mida vaja.

FOTOD: Kadri Ugur

Neli-viis aastat tagasi võeti julgus kokku ja tehti otsus, et Rõuge pritsimehed vajavad oma korralikku depood. „Ja me teadsime, et Rõuge rahvas ei jäta meid üksi,“ meenutas Kõva. „Me ei ehita seda depood ju neile 54 mehele, kes praegu komandosse kuuluvad, vaid me ehitame seda tervele kogukonnale, ka nendele mudilastele, kes aastakümnete pärast on Rõuges pereemad ja -isad.“ Ja egas depoo ei ole ainult autode hoiukoht – see on paik, kus mehed saavad õhtuti kokku, et aeg maha võtta ja lõõgastuda, kus noored saavad oma tsikleid putitada ja kus vajadusel on olemas ruumid kogukonna kriisikeskuse jaoks.

FOTOD: Kadri Ugur

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD