Menu

.      

Algasid Võru Järve Kooli ehitustööd

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Algasid Võru Järve Kooli ehitustööd, mille käigus lammutatakse 1960ndatest aastatest pärit vana hooneosa ning ehitatakse kooli uus peahoone. Uus hoone seotakse 2003. aastal ehitatud hooneosaga.

Ehitustöid teostab Semuehitus OÜ, uus õppehoone ning kooli õueala ja parkla valmib plaanide kohaselt novembris 2023.

Järve kooli uus maja saab olema nüüdisaegsete õppetingimustega terviklikke lahendusi pakkuv õppehoone. Planeerides ja projekteerides on mõeldud ka koolis mitteõppivate, aga sihtrühma kuuluvate õpilaste ning nende vanemate, õpetajate ning kooliperede nõustamisele. Majja on kavandatud ruumid rehabilitatsioonitööks ja lapsehoiuteenuse osutamiseks.

Võru Järve kooli õpilased jätkavad ehitusperioodil õppetööd Paju tänav 5a ruumides (endine Jussikese lasteaed).

Lepingujärgne ehitustööde maksumus koos reserviga (5%) on 2 879 359 eurot. Eeltoodud maksumustele lisandub ehitusjärelevalve summas 17 122 eurot ja sisustuse kulu, mille hange on veel pooleli.

Projektile on Riigi Tugiteenuste Keskus eraldanud toetuse summas 2 127 510 eurot. Seda kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Lisaks on 2023. a riigieelarves haridusvõrgu korrastamise programmis Võru Järve Kooli õppehoone ehitamiseks ette nähtud täiendav üks miljon eurot.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD