Menu

.      

Taasiseseisvumispäev tõi spordisõbrad kolmandale Lasva jõe- ja järvejooksule

Kõikide 383 osaleja seas läksid põhidistantsi rajale hoogsal sammul kõndijad.  Foto: KADI ANNOM

PIKAMAAJOOKS • Suviselt soe ja päikeseline ilm, mõnusalt lihtne rada ja pidupäeva meeleolu on märksõnad kirjeldamaks kolmandat Lasva jõe- ja järvejooksu, mille näol tegemist Võrumaa pikamaajooksude sarja kaheksanda etapiga. Kui eelnevad Rõuge kuue järve jooks ja jooks ümber Uhtjärve ning Vastseliina linnuse jooks pakkusid rajal rohkem tõuse, langusi ja keeruliselt läbitavaid kohti, siis seekordne trajektoor kulges enamjaolt mööda asfalt- ja kruusateid. Sellegipoolest oli sekka mõni metsatukk ja jalad ei jäänud ka sel korral märjaks ja poriseks tegemata.

Põhidistantsi start 11,9 kilomeetri läbimiseks nii jooksjatele kui kõndijatele anti keskpäeval. 3,5 kilomeetrise lühidistantsi läbijad startisid viisteist minutit hiljem. Pärast viimast lõpetajat suundusid jooksurajale mudilased. Keskpäeval rajale minnes näitas kraadiklaas 23 soojakraadi, intensiivne päikesepaiste lisas kuumust veelgi. Rajale läks 383 suurt ja väikest spordisõpra. Põhidistantsi võitjaks tuli Raido Ränkel Võrust ajaga 41,32 minutit. Teiseks jäi Raido Mitt Põlvast.

Võrumaa pikamaajooksude sarja lõpuni on jäänud veel Kütioru maastikujooks ja Munamäe-Võru maastikujooks. Neist esimene toimub juba vähem kui kuu aja pärast, 17. septembril.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD