Menu

.      

Maailma 20 riigi tipporienteerujad on täna ja homme Haanjas

Võrulane Timo Sild (pildil) on MMi tavaraja kümnes mees ja stardib ka Haanjas.   Foto: ERAKOGU

ORIENTEERUMINE • Täna ja homme toimub Haanjas rahvusvaheline orienteerumisvõistlus, 28. Suunto Games, kuhu tulevad võistlema mitmed orienteerumismaailma tipptegijad, et valmistuda järgmisel aastal Eestis toimuvateks orienteerumise maailmameistrivõistlusteks.

Maalilisel Haanja kõrgustikul peetakse nädalavahetusel kahepäevane orienteerumise maailmaedetabelivõistlus Suunto Games, kus erinevates vanuseklassides võistleb 1068 osalejat 20 riigist. Kõige põnevamat võistlust saame näha meeste ja naiste põhiklassis, kuhu on kohale saabunud nii valitsevaid kui ka endisi maailmameistreid.

Tuntuimatest nimedest on meestest stardis värske norrakast tavaraja ja teate maailmameister Olav Lundanes, samuti teatekuld Magne Daehli ja šveitslane Matthias Kyburz. Eestlastest läheb suurimate lootustega starti MMi tavaraja kümnes mees Timo Sild.

Naistest on kõlavamatest nimedest kohal mitmekordne maailmameister rootslane Tove Alexandersson, Judith Wyder Šveitsist ja venelanna Natalia Gemperle. Eestlased elavad enim kaasa Annika Rihmale ja Evely Kaasikule.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD