Menu

.      

Kuu aega Haanja 100ni: harrastussportlase sõnul on oluline tunda end reipalt, mitte kannatada

  • Kirjutas Heleri Lakur

HRK krossisarja etappidel osalev Mati Pütsepp valmistub 21. septembril toimuvaks 100 kilomeetri sõiduks. Foto: HELERI LAKUR

Tervelt 15 aastat on Võrumaal korraldatud legendaarseks saanud pikamaasõite  Haanja 100MTB, mis meelitab kohale sitkemad rattasportlased kodukandist ja kaugemalt. Harrastussportlase ja mäesuusatreeneri Mati Pütseppa (47) jaoks on 100 kilomeetri läbimine mööda Võrumaa kuppelmaastiku käänulisi teid aasta tähtsaim spordivõistlus, mille nimel ta alustab treenimist juba kevadel.

Haanja 100 motiveerib treenima

Haanja 100 peakorraldaja Ain-Ivar Tupi sõnul on ülipikamaasõit olnud nende aastate jooksul jõukohane kokku 1873 ratturile. Neist tervelt 795 ehk siis pisut alla poole on lõpetanud Haanja100 ühe korra ja üle poolte osalejatest on osalenud võistlusel korduvalt. Sportlikus mõttes võib paljudele eeskujuks seada inspireerivat rattaspordihuvilist, igal aastal võistlusel osalejat, noorte treenerit Mati Pütseppa, kes on kõik sõidud ka edukalt lõpetanud. Mehe sõnul motiveerib teda septembrikuu kolmandal nädalavahetusel toimuv pikamaavõistlus hoidma oma füüsilist vormi, teisalt tõmbab teda ligi vahetu loodus ja maastik, mida Võrumaa juurtega mees rajal olles naudib.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD