Menu

.      

AJALUGU Promenaad sai nurgakivi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Linnapea Kersti Kõosaar paneb paika nurgakivi silindri, selles leidis koha ka sama päeva Võrumaa Teataja. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

AJALUGU Laupäev, 15. august 2009 Võrumaa Teataja

SÜNDMUS ❯ Neljapäeva pärastlõunal pandi Võrus nurgakivi Tamula rannapromenaadile.

Linnapea Kersti Kõosaar meenutas, et vajadusest Tamula rand korda teha ja linnaga siduda on räägitud aastaid, nüüd on sellega algust tehtud ja tööd jätkub veel kauaks.

Promenaadiga seoses on suured lootused. „Siin võib musitseerida ja muusikat kuulata, sportida, suvitada, jalutada, mediteerida, ilusaid ja häid mõtteid mõelda,” ütles Kersti Kõosaar.

Linnavolikogu esimees Tõnu Anton kiitis ehitajate kannatlikkust ja head tööd ning väljendas rahulolu, et objektiga saadakse sügisel ühele poole.

„Esimene etapp on läbitud ja suurem osa tööst tehtud. Silmanähtavalt hakkab iga päevaga pilt avalikkuse jaoks muutuma, kuna lõpptulemus on üsna lähedal,” ütles linnavalitsuse poolne projektijuht Aivar Nigol.

Nigol tutvustas ka rannaala projekti käiku: Tamula ranna arendamine oli 2006. aastal arengukavas, 2007. aastal alustati projekteerimist ning 2008. aasta kevadel oli projekt valmis. Eelmise aasta sügiseks selgus, et EAS otsustas projekti kaasrahastada ning alustati ehitushankeid.

Promenaadi arendustöid tegeva Nordecon Ehituse juhatuse liige Marko Lautsik nentis, et varem on ettevõte ehitanud hooneid ja platse. „Tamula rannaala ehitamine on väga huvitav ja hea kogemus. See on väljakutse. Kui see ilus objekt valmis saab, on ka ehitajal palju rõõmu,” ütles ta.

Objektijuhi Oleg Kaatsi sõnul on ehitus kulgenud plaanipäraselt, veidi on seganud Tamula järve kõrge veetase.

Tööd toimuvad umbes 800meetrisel rannalõigul, kuhu tulevad laud- ja kivikattega teed, valgustus, tribüün, veeatraktsioonid, mänguvahendid, riietuskabiinid ja tualetid, paadisillad. Välja ehitatakse Roosisaare silla ümbrus, kuhu tuleb paadisadam, silla juurde püstitatakse ka Peeter Leinbocki skulptuur „Elujõud”.

Tööd planeeritakse lõpetada käesoleva aasta septembriks. Ehituse maksumus on ligi 17 miljonit krooni.

LOE VEEL

LOE VEEL