Menu

.      

Kuperjanovi pataljonis asub aega teenima ligi 400 kutsealust

Võrumaa TeatajaVõrumaal asuvasse 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljoni saabuvad esmaspäeval ja teisipäeval aega teenima ligi 400 kutsealust.

"Põhikutse ajateenijatega saabumisega saavutab Kuperjanovi jalaväepataljon oma täisvõimekuse, mis uutele struktuuridele üleminekuga tähendab, et väeosas on kokku kuus kompaniid, milles teenib üle 800 ajateenija," ütles pataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere kaitseväe peastaabi teatel. "See on suur väljakutse tegevväelastele, et kevadel pärast õppust Siil 2015 läheks reservi lahinguvõimeline üksus."

Pataljoni saabudes tutvustatakse uutele ajateenijatele pataljonis kehtivat korda ning nad läbivad meditsiinilise kontrolli. Kõik saavad sõdurivarustuse ning nad määratakse allüksustesse. Kolmapäevast alustavad uued ajateenijad kolmekuuse sõduribaaskursusega, mille käigus saavad selgeks riigikaitse põhitõed, üksikvõitleja oskused, omandavad teadmised esmaabist, rivikorrast ja harjuvad toimima meeskonnana.

Kuperjanovi jalaväepataljonis teenivad ajateenijad jalaväe-, tagala- ja staabikompaniides, ning miinipilduja patareis. Oktoobris asuvad teenistusse ajateenijad, kelle teenistus kestab kaheksa kuud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD