Menu

.      

Päästeamet kontrollib pürotehnika müügikohti

Ilutulestik Võru linna kohal Võru linna 230. sünnipäeval. Fotod: ANDREI JAVNAŠAN

Päästeamet käib sarnaselt mullusega ka käesoleva aasta lõpus kontrollimas pürotehniliste toodete ajutisi müügikohti.

Päästeameti tuleohutusjärelvalve osakonna tuleohutuse talituse juhataja Marko Rüü sõnul on amet detsembris juba kontrollinud 56 pürotehnika müügikohta, teatas päästeamet BNS-ile. "Võrreldes möödunud aasta kontrollidega on märgata, et müüjate tuleohutusalane teadlikkus on kasvanud. Kontrollid jätkuvad detsembri lõpuni, sealhulgas ka kaubandushoonetesse, et veenduda seal viibivate inimeste ohutuses," lisas Rüü.

Ka kontrollivad päästeameti inspektorid kaubandushoonetes peamiselt väljumisteede korrasolekut ning tulekustutusvahendite ja tulekahju avastamisseadmete olemasolu.

Eelmisel aastal tuvastas päästeamet pürotehnika müügikohtades rikkumisi 74 protsendil kontrollitud juhtudest. Kõige sagedam rikkumine oli müügikohas nõutava kattevahendi puudumine, millega tulekahju korral pürotehnika kiirelt kinni katta, et raketid ruumis laiali ei lendaks. Samuti esines olukordi, kus müüjat ei oldud tööle asumisel juhendatud, kuidas tulekahju puhkedes käituda.

Selleks, et pürotehnilise toote müügiga tegelevates ettevõtetes ja müügikohtades oleks võimalus lihtsal viisil ohutuses veenduda ja nõudeid kontrollida, koostasid päästeamet, tehnilise järelevalve amet ja tarbijakaitseamet tänavu pürotehniliste toodete müüjatele enesekontrollilehe. Kõikidele registreeritud pürotehniliste toodete käitlejatele saadetud enesekontrollilehel on ära toodud põhilised nõuded pürotehnilise toote müümisel. Ühtlasi on kaupluse esindajal võimalus selliselt lihtsal viisil kontrollida, kas ilutulestiku müüja täidab vajalikke tuleohutusnõudeid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD