Menu

.      

Võrumaa IRL toetab esimehena Tsahknat

Margus Tsahkna  FOTO: FacebookIsamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Võrumaa piirkond avaldas laupäevasel üldkogul toetust sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna saamisele erakonna esimeheks.

Piirkonna esimees Andres Kõiv ütles, et Tsahkna sobib esimeheks, kuna ta on end tõestanud läbi pühendumise Isamaa ja Res Publica Liidu ning selle eelkäija Isamaaliidu poliitika elluviimisele. "Me ootame Tsahknalt, et ta tuletaks erakonnale meelde tema väärtuseid ja missiooni ning aitaks nii ka ühiskonnal mõista ja usaldada IRL-i selle elluviimisel," vahendas IRL BNS-ile Kõivu sõnu piirkonna üldkogul.

Võru piirkonna juhi sõnul on erakonna toetuse kahanemise põhjused selged – läbipaistmatu juhtimine, sisedemokraatia moonutamine plokkhääletustega ning erakonna taandumine  konservatiivsete põhiväärtuste kaitselt.

Võru piirkond ootab Tsahknalt erakonna sisemist korrastamist ja naasmist partei traditsiooniliste väärtuste juurde. Need on eesti keele ja kultuuri kaitse, emakeelne haridus, traditsiooniline perekond, kohustuslikul ajateenistusel tugineval reservil ja võitlusvõimelisel Kaitseliidul baseeruv riigikaitsemudel ning ühetaolisel ja lihtsal maksupoliitikal tuginev stabiilne majanduskeskkond.

Võru piirkonna hinnangul on Tsahkna roll IRL-i esimehena vastutusrikas, kuna viimaste aastate sotsialistlike sugemetega ebajärjekindel poliitika on teinud IRL-ist kergesti asendatava kolmanda suurusjärgu poliitilise jõu. 

IRL-i Võru piirkond on veendunud, et Tsahkna suudab erakonna taas ühtseks liita ja anda sellele tagasi selge näo, väärtused ja eesmärgid.{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD