Menu

.      

Elektrilevi on sisselülitanud pooled kaugloetavatest arvestitest

FOTO: VTRiigifirmale Eesti Energia kuuluv võrguhaldur Elektrilevi on kauglugemisele üle viinud 324 052 arvestit ehk 51,8 protsenti kõikidest võrguettevõtte teenindusala majapidamistest ja ettevõtetest.

Lisaks kauglugemisele üle viidud arvestitele on juba paigaldatud veel 114 000 arvestit, mille puhul tuleb jätkata tavapärast näitude teatamist. "Arvestite kauglugemisele lülitamine toimub alajaamapiirkondade kaupa, mistõttu jääb arvesti paigaldamise ja kauglugemisele viimise vahele periood, kus tuleb jätkata näitude teatamist," ütles Elektrilevi kauglugemise programmi juht Mait Rahi. Elektrilevi annab igale kliendile eraldi teada kui arvesti on kauglugemisele üle viidud.

Kokku on üle Eesti paigaldatud 438 754 uut arvestit ehk peaaegu igast neljast majapidamisest kolmel on paigaldatud kaugloetav arvesti.

Elektrilevi maksab kaugloetavate arvestite ostmise ja paigaldamise ning vajalike infosüsteemide eest ligikaudu 94 miljonit eurot, kaugloetavate arvestite paigaldamiseks korraldatud riigihankel osutus edukaks Ericsson Eesti pakkumine.

{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD