Menu

.      

Tartu maratonile on end kirja pannud üle 6000 suusahuvilise

Väikesed suusatajad Sõlekesest. Foto ERAKOGUVeebruari keskele kavandatud Tartu maratoni kahele distantsile on end praeguseks kirja pannud ligi 6300 suusatajat, enne veebruari algust korraldajad lume puudumise pärast ei muretse, kirjutab Tartu Postimees.

Klubi Tartu Maraton kodulehelt võis neljapäeval lugeda, et 63-kilomeetrisele põhidistantsile on end kirja pannud ligi 5100 suusasõpra ning 31- kilomeetrisele poolmaratonile peaaegu 1200 rahvasportlast, kirjutab leht. Pika sõidu registreerimislimiit on 8000 ning lühikese sõidu oma 2000 inimest.

Klubi Tartu Maraton juhatuse esimehe Indrek Kelgu arvates ei tasu korraldajail ilma pärast muretseda enne veebruari algust. Kelk kinnitas, et kui 10. veebruarini on maa must, kuid siis langeb ööpäevaga maha 30 sentimeetrit lund, maraton ilmselt toimub. Tema sõnul pole sellisel juhul küsimus korraldajate suutlikkuses rada ette valmistada, vaid raja vastupidavuses.

Korraldajate peavalust on Kelgu arvates palju suurem suusasõprade häda, sest ilma lumeta on raske end maratoniks ette valmistada. Kelk ütles, et kuigi temagi seirab aeg-ajalt väga pikki ilmaprognoose, näitavad kogemused, et tõsiselt saab võtta kuni kümnepäevaseid ennustusi.

Viimaste ärajäänud maratonide tavaks on kujunenud, et osalustasu maksnuile võimaldatakse järgmiseks maratoniks 50-protsendine hinnasoodustus. Kelk märkis aga, et see pole kirjapandud reegel, vaid otsustatakse maratoni ärajäämisel klubi juhatuses ja nõukogus iga kord eraldi. "Praegu me loomulikult püssi nurka ei viska ja suusamaratoni ettevalmistused jätkuvad," kinnitas Kelk.

20 PÄEVA ENIMLOETUD