Menu

.      

Meremäe rahvas sai endale taas perearsti

  • Kirjutas BNS

Lõppeva aasta alguses oma perearstita jäänud Meremäe rahvas sai sel nädalal endale ihutohtri tagasi, kui esmaspäevast alustasid Meremäe taasavatud arstikabinetis haigete vastuvõttu perearst Jana Merisalu ja pereõde Piret Vesi, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

«Olen töötanud kaheksaüheksa aastat Võrus perearstina ja kõrvaltööna olen ühes Tallinnas perearstikeskuses. Peaksin hakkama saama küll,» lausus Meremäe uus perearst Jana Merisalu esmaspäeval peetud kohtumisel vallarahvaga.

Setomaal asuva Meremäe külakeskuse saali oli kogunenud ligi 40 peamiselt eakamat inimest, kellest sõltub, kas Saaremaa ettevõtte OÜ Terviseagentuur kaasabil loodud skeemi tulemusel Meremäele leitud perearst sinna ka pidama jääb, sest esialgu on uus tohter veel patsientideta. «Lahendus on selline, et paberite järgi Meremäele eraldi perearstinimistut ei tule, aga kõige tähtsam on, et perearst oleks olemas, oleks hea arst, võtaks kohapeal vastu ja me ei peaks sõitma bussiga kuhugi kaugele,» ütles Setomaa vallavolikogu esimees Rein Järvelill. 

Täpsemalt on doktor Merisalu ja pereõde Piret Vesi palgatud tööle Värska perearstinimistu juurde, mida haldab Saaremaal asuv OÜ Terviseagentuur. «Värska perearstinimistu muutub Meremäe piirkonna võrra suuremaks ja seal on kaks perearsti: üks võtab vastu Värskas, teine Meremäel,» selgitas vallavanem Raul Kudre.

Perearst hakkab Meremäel vastu võtma kaks korda nädalas, esmaspäeval ja neljapäeval, kummalgi päeval neli tundi, pereõde mõnevõrra kauem. «Kabinet hakkab tööle nagu tavaline perearsti kabinet,» kinnitas Merisalu. «Patsiente võetakse vastu, vereproovid, protseduurid, saatekirjad… Kõik asjad toimivad.»

Kuigi vastuvõtupäevi on Meremäel nädalas kaks, kinnitas Merisalu, et on vajadusel ka muul ajal telefonitsi kättesaadav. «Ma ei jäta teid hätta,» kinnitas ta.

Meremäel perearstipunkti avamiseks sai Jana Merisalu tegevusloa esmaspäeva keskpäeval. «Esmaspäeval kell 12.03 tuli esimene patsient ja võtsime ta oma nimistusse, nii et esimene kogemus on juba olemas,» lisas perearst. «Tegevusluba on antud, nüüd tuleb nimistusse tulla,» kutsus vallavanem Raul Kudre inimesi üles, sest mida rohkem on uuel tohtril Meremäel patsiente, seda kindlamalt on kohapealne arstiabi tagatud.

Hinnanguliselt vajab perearst Meremäel vastuvõtuks enda hoole alla vähemalt paarsada patsienti. Meremäe rahvas jäi perearstita tänavu jaanuaris, kui terviseamet ei suutnud arstita jäänud praksisesse leida uut tohtrit ning sealne perearstinimistu otsustati sel põhjusel likvideerida.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD