Menu

.      

Lõuna-Eesti suurim koroonakolle on Kanepi hooldekodus

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Lõuna-Eesti suurimaks koroonakoldeks paisunud Kanepi hooldekodus, kus on läbi viidud viis testimist, on positiivse Covid-19 testi andnute seas nii kliendid kui töötajad, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Kui veel esmaspäeval oli Kanepi Kodus tuvastatud 38 koroonapositiivset, neist neli töötajat, siis teisipäeva lõunaks oli neid kokku vähemalt 42.

Põlvamaal Erastvere külas asuv Kanepi Kodu kuulub Lõuna-Eesti Hooldekeskus ASi alla. Juhatuse liikme Ülo Tuliku sõnul on seal kliente saja ringis ning töötajaid veidi üle 30. Teisipäeva pärastlõunal ütles Tulik, et esmaspäeval tehtud kõikide testide tulemusi ei ole veel teatatud. «Dementsete osakonnas on lisaks tulnud 14 positiivset testi. Kokku on neid seal 23, aga osa testide vastused on veel kätte saamata,» rääkis ta.

Teisipäeval läksid Kanepi hooldekodusse taas terviseameti spetsialistid. «Nad aitavad töökorraldused kenasti paika saada. Päästeamet toob kohale soojaku, et töötajate kaudu nakatumise ohtu vähendada. Olukord on siiski kontrolli all,» kinnitas juhatuse liige.

Tema sõnul võib esmaspäevase seisuga öelda, et koroonapositiivseks osutunud inimestel haigustunnuseid välja löönud ei ole. Vanim koroonapositiivne on 96-aastane. «Haiglasse oleme viinud neli klienti, kellest kolm on meile tagasi toodud ja neljas tuleb ilmselt lähiajal. Arstide kinnitusel pole olnud tegemist viiruse tekitatud haigusjuhtumitega,» ütles Tulik. «Siin ongi suur küsimärk: kuidas see nii on, et haigustunnuseid ei ole?»

Juhatuse liige sõnas, et koroonapositiivsed on teistest klientidest eraldatud. «Õnneks ruumi on, maja on suur. Haiged ja terved kokku ei puutu.»

Rääkides meeleoludest hooldekodus, märkis Tulik, et need on töised. «Koormus on suur. Töötajad on olnud väga toimekad ning mõistvalt suhtunud oma ülesannetesse.» 

20 PÄEVA ENIMLOETUD