Menu

.      

Viirus tungis Lõuna-Eesti hooldekodudesse

  • Kirjutas BNS

Kanepi Kodu Foto: AIGAR NAGEL

Koroonaviirus on Lõuna-Eestis sisse tunginud kahte hooldekodusse – Otepääl ja Kanepi vallas, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

«Nakatunud töötaja tuli tööle, omamata veel sümptomeid. Sisuliselt avastati kolle 11. augustil, kui töötaja teavitas haiguslikest sümptomitest, päev hiljem sai ta positiivse testivastuse,» ütles sihtasutuse Otepää Tervisekeskus juhatuse liige Andres Arike.

Kolle on Tartu maantee 2 maja teisel korrusel asuvas hoolekandeasutuses. Eelmise nädala kolmapäeva seisuga on nakatunud 23 klienti ja neli töötajat.

Arike sõnas, et enamik nakatunuid on vaktsineeritud. Kaks nakatunud inimest on lõpetamata vaktsineerimisega ehk teine doos on saamata, on ka täielikult vaktsineerimata isikuid.

«Haigestunud hoolealustest kolm on hospitaliseeritud kõrgemasse etappi, ülejäänuid jälgib personal,» ütles juhataja. Ta lisas, et eakatel haigestunutel on köha, palavik, nõrkus, isutus. «Kõik koroonaviirusele iseloomulikud sümptomid.»

Viirus on sees ka Põlvamaal Erastvere külas Kanepi vallas asuvas Kanepi Kodus, mis kuulub Lõuna-Eesti Hooldekeskuse ASi alla. Eelmise nädala andmetel oli terviseameti teatel seal kuus nakatunut: viis töötajat ja üks klient.

«Olukord Kanepi Kodus on hetkel kontrolli all, kuna haigestunud olid mitte hooldajad, vaid töötajad, kes hooldatavatega puutuvad kokku vähe või mitte üldse,» ütles juhatuse liige Ülo Tulik eelmisel nädalal. «Klient, kellel haigus testiti, oli üksi toas ja seega haigust edasi ei kandnud.»

Tuliku teatel uurib terviseamet, kuidas haigus võis hooldekodusse jõuda, hooldekodul endal selline info puudub.

«Hetkel on nakatunute sekka lisandunud üks töötaja ja üks klient ja nad on isoleeritud teistest klientidest. Kaks töötajat, kes olid eelmisel teisipäeval haigeks tunnistatud, on terviseamet tööle lubanud,» ütles juhatuse liige eelmisel nädalal.

Ta lisas, et eelmisel kolmapäeval korraldati Kanepi Kodus testimine. «Haigestunuid Kanepi Kodus juurde pole tulnud,» ütles ta pärast testimist reedel.

Tuliku sõnul lubatakse ilmselt sel nädalal tööle ka teised töötajad. «Haigustunnused on tagasihoidlikud ja haiglaravi hetkel keegi ei vaja. On ka neid haigestunuid, kes on vaktsiini saanud,» lausus ta.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD