Menu

.      

ID-kaardi sertifikaate on uuendanud ligi 180 000 inimest

Neljapäeva hommikuse seisuga on oma ID- kaardi sertifikaate uuendanud ligikaudu 180 000 inimest.

Kauguuendusi on tehtud üle 144 500 ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) esindustes on sertifikaate uuendanud ligi 35 000 inimest, teatas Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA).

RIA kommunikatsioonijuhi Helen Uldrichi sõnul on praegu kauguuenduse koormused madalad ning järjekordi ei ole. Kolmapäeval kauguuendas sertifikaate ligikaudu 20 000 inimest.

Kauguuendamise rekord tehti teisipäeval, kui oma arvutis uuendas ID-kaardi sertifikaadid üle 25 000 inimese.

3. novembri hilisõhtul peatas riik ligi 760 000 turvariskiga ID- kaardi sertifikaadid. Kõik uuendamata sertifikaatidega ID-kaardid jäävad toimima isikut tõendava dokumendina. Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab jätkuvalt uuendada politsei- ja piirivalveameti teenindustes ja kauguuendamise teel. Peatatud sertifikaate saab uuendada 31. märtsini.

Turvarisk puudutab ligi 800 000 ID-kaarti, seal hulgas digi- ID-d ning e-residendi- ja elamisloakaarti. Turvarisk ei puuduta mobiil- ID-d ega enne 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte.

Septembri alguses teatasid valitsus, RIA ja PPA avalikkusele ID- kaardi turvariski avatastamisest Tšehhi teadlaste poolt. Senise teadaoleva teabe kohaselt ei ole turvarisk ühegi konkreetse kaardi puhul realiseerunud. Praeguseks on suletud ID- kaardi avalike võtmete andmebaas, kuna ilma avalikku võtit teadmata ei ole võimalik antud turvariski kaardi ründamiseks kasutada.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD