Menu

.      

Ratas nimetas raketi eksikombel tulistamist äärmiselt kahetsusväärseks

FOTO: Aigar Nagel

Peaminister Jüri Ratas nimetas äärmiselt kahetsusväärseks teisipäevast juhtumit, kui Hispaania hävitaja tulistas Eesti õhuruumis eksikombel välja õhk-õhk lahingraketi, mille saatus on praeguseni teadmata.

"NATO õhuturbemissioon on väga oluline ja vajalik osa Eesti riigi julgeoleku tagamisest," kirjutas Ratas Facebookis. "Seejuures tuleb aga alati silmas pidada meie tsiviilelanike turvalisust. Täna aset leidnud ehmatav vahejuhtum möödus senise info kohaselt tänu Jumalale ilma inimohvriteta, kuid on sellest hoolimata äärmiselt kahetsusväärne. Kaitsevägi koos õhuturbemissioonil osalejatega uurivad juhtunut ning seotud asutused teevad kõik endast oleneva, et inimeste turvalisus tagada."

Head inimesed, kui märkate esemeid, mis võivad olla raketi osad või rakett, siis neid ei tohi mitte mingil juhul puutuda, vaid raketist eemalduda ja teatada leiust koheselt õhuväe telefonil 717 1900 või hädaabinumbril 112. Kindlasti ei tohi raketti omal käel otsima asuda.

"Olen kindel, et Eesti kaitsevägi selgitab koostöös meie liitlastega välja kõik juhtumi asjaolud ning teeb kõik endast oleneva, et midagi taolist enam eal ei korduks. Soovin kõigile seotud asutustele palju jõudu olukorra võimalikult kiirel lahendamisel," kirjutas peaminister.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD