Menu

.      

Keskkonnaamet hoiatab linnatänavatele eksida võivate metsloomade eest

Keskkonnaamet hoiatab linnatänavatele eksida võivate metsloomade eest

Keskkonnaameti teatel on kevadeti suurem tõenäosus metsloomade linnatänavatele sattumiseks, mistõttu peaksid linlased abitusse olukorda sattunud looma märgates helistama keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313.

Keskkonnainspektsioon edastab valvetelefonil 1313 jäetud teate linna eksinud metsloomast keskkonnaametile. "Vahel võib jääda mulje, et loom on üksi ja keegi temaga ei tegele, aga pärast esimese teate laekumist keskkonnainspektsioonile hakkavad ametkonnad juhtumiga tegelema: jälgitakse looma liikumist, hinnatakse tema tervislikku seisundit, vajadusel suunatakse loom linnast välja või koostöös veterinaararstiga uimastatakse ja alles seejärel transporditakse talle sobivasse keskkonda või ravile," selgitas keskkonnaameti pressiesindaja Irmeli Karja.

Temna sõnul saab igaüks, kes märkab linnakeerisesse eksinud looma, anda oma panuse, et loom ei jääks pikaks ajaks talle ebasobivasse keskkonda. Keskkonnaameti juhtimisel on täpsustatud linna sattunud abitu suuruluki päästmise tegevusjuhist, mille koostamisse on kaasatud peale päästeameti ka politsei- ja piirivalveamet, veterinaar- ja toiduamet ning keskkonnainspektsioon.

bns

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD