Menu

.      

Haigla planeerib Võrru suurt tervisekeskust

Vaade planeeritavale tervisekeskusele. Vasakule jääb Maksimarket, otse ees on Luha tänav.  Repro: AS LÕUNA-EESTI HAIGLAPLAAN • AS Lõuna-Eesti Haigla planeerib Võru linna Maksimarketi kõrvale ligi 1600 m2 suurust niinimetatud 21. sajandi tervisekeskust, kus leiaks endale ühel tasapinnal ruumid pere- ja hambaarstid, kohvik, füsioteraapia kabinet, ämmaemandad, röntgen, labor, apteek ning prillipood.


Esmaspäeval oli tervisekeskuse asi arutusel Võru linnavalitsuse maja volikoguruumis, kuhu kogunesid Võru linna perearstid, haigla esindaja, Võru linnavalitsuse liikmed ning Lasva, Haanja ja Võru valla esindajad. ASi Lõuna-Eesti Haigla juhataja Arvi Vask tutvustas kohalolijatele Eesti tervishoiu arengusuundi, mille kohaselt on maakonnahaiglate ülesanne moodustada maakonnakeskustes maakondlikud tervisekeskused. Esialgsetel andmetel on Euroopa Liidu järgmisel programmperioodil ette nähtud Võru linna tervisekeskuse jaoks 760 760 eurot ja maakonna tervisekeskuste jaoks 1 189 044 eurot. Maakonna tervisekeskused hakkavad tööle tõmbekeskustes nagu Antsla, Vastseliina ja Rõuge. Näiteks Antsla on juba planeerinud laiendada tervisekeskust, et sisustada seal ruumid perearstide jaoks.

„Meie ettepanek on, et Võrru tuleks ehitada pakutava Euroopa Liidu struktuurifondi rahaga uus tervisekeskus,” kommenteeris ideed Võru haigla juhataja Arvi Vask. Tema sõnul pole tegemist perearstikeskusega. „Tervisekeskus ja perearstikeskus on kaks eraldi mõistet, mille sisu on üsna erinev,” märkis ta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD