Menu

.      

Väikese Emily teema tõusis seoses Võruga taas huviorbiiti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Elumaja Võrus Kreutzwaldi 17, kus elas väike Emily koos emaga paar aastat tagasi enne saatuslikku Tallinna kolimist. Foto: Võrumaa Teataja

VAIDLUS ❯ Varem Võrus elanud, ent siis koos emaga Tallinna elama läinud ja seal kasuisalt löömise tagajärjel raskeid kehavigastusi saanud kolmeaastase Emily saaga sai eile jätku, kui Facebookis läks lahti vaidlus lapse isa ja Võru linnavolikogu liikme Silja Suija vahel.

Lapse isa Jost kritiseeris Facebookis lapsega toimunus Eestis riiki, kuna talle ei antud tema soovi peale varem lapse hooldusõigust, mistõttu jäi laps ema juurde elama. Võru linnavolikogu liige ja tänavu sotside nimekirjas riigikokku kandideerinud Silja Suija kirjutas Facebookis selle peale vastuseks, et „Jost, tänu teie jamale on Eesti riigil neli ülalpeetavat” ning „Kui pole rahul, koli mujale.”.

Suija põhjendas hiljem oma väljaütlemisi asjaoluga, et ostis omale varem Jostile kuulunud korteri, kus Emily ennemalt koos emaga elas ning siiani tulevad sinna kirjad, mis Jostile mõeldud. Kirju ta ümber suunata ka ei saa, sest Jost saadetud kirjadele ei vasta ega reageeri.

Tänaseks on 2012. aasta märtsis sündinud Emily ema Keiti ja kasuisa Egert lapse väärkohtlemises kohtu poolt süüdi mõistetud. Võru linna taotluse alusel on kohus võtnud Keitilt vanemlikud õigused.

Jost Pehlak on Facebookis teada andnud, et tema ja Emily uus kodu on Soomes Helsingis Kannelmäki (Gamlas) linnaosas. Postitatud videotes laps kõnnib, aga lapse ajus on avastatud epileptilised muutused (langetõbi).


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD