Menu

.      

Võru Euronicsi kauplusest varastati 10 000 euro eest mobiiltelefone

  • Kirjutas Heleri Lakur

Osaühingule Võru Polar kuuluvast Võru Euronicsi kauplusest Oja tänaval varastati ainult iPhone’e. FOTOD: Aigar Nagel

Ööl vastu kolmapäeva murti Võrus sisse Euronicsi kauplusesse, kust varastati hulgaliselt nutitelefone. Kaupluse juhataja hinnangul küündib varastatud mobiiltelefonide koguväärtus 10 000 euroni.

Vargad tegutsesid kiirelt

„Aken on niimoodi eest ära võetud, et kiiresti sisse saaks. Tundub, et varastel oli kõik hästi läbi mõeldud, sest aken oli hingedelt lahti võetud ja kui kõik oli ära tehtud, läks kaupluses sees veel kiiremini,” sõnab kaupluse juhataja Vello Vijard toimetusele. Juhataja sõnul kulus varastel kaupluses kõigest 30 sekundit.

Varaste saagiks Võru kaupluses langes ligi paarkümmend iPhone’i. Kaupluse juhataja usub, et nii suures koguses iPhone’e kasutavad vargad eesmärgiga need järelturul maha müüa. FOTOD: Aigar Nagel

Kauplusesse murti sisse tänavapoolsest aknast. Elektroonikakaupluse juhataja ise väga üllatunud pole, sest veerandsaja tegutsemisaasta jooksul on nähtud nii mõndagi. Endise kauplusenime Võru Polar aegadest meenub Vijardile kuus kuni seitse juhtumit öistest sissemurdmistest. „Kas just sarnase summa eest nagu sel korral, aga koguseliselt on ka rohkem kaupa ära viidud,” meenub Vijardile.

Saagiks ainult iPhone’id

Politseile laekus teade mõned minutid enne kella kolme öösel. Kaupluse juhataja oli ka pärast raamatupidajalt teate kättesaamist kohe kohal, et vaadata üle esialgsed kahjud. „Kohe kui aknast sisse vaatasin, oli selge pilt,” märgib Vijard. Prokuratuur on alustanud juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlusega, mistõttu muid detaile edasise menetluse huvides ei avaldata. „Aktiivsed menetlustoimingud on käimas,” kinnitab Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak toimetusele.

Ööl vastu 30. juulit leidis aset sarnane juhtum Tartus, kui Ringtee tänaval murti sisse kaubanduskeskusesse ning varastati samuti nutitelefone iPhone ja teisi tooteid umbes 10 000 euro eest. Võru poe juhataja ei välista seoseid Tartu ja Võru elektroonikapoes aset leidnud juhtumites. Varaste saagiks Võru kaupluses langes ligi paarkümmend iPhone’i. Kaupluse juhataja usub, et nii suures koguses iPhone’e kasutavad vargad eesmärgiga need järelturul maha müüa. Kuna kaup oli kindlustatud, korvab kindlustus osaliselt kaupluse kahjud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD