Menu

.      

Valitsus ei andnud Võhandu Maratonile 22. maiks eriluba

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võhandu Maraton 2018 FOTO: Aigar NagelValitsus ei andnud Võhandu Maratoni meeskonnale eriluba maratoni korraldamiseks 22. mail. Valitsus arutas 6. mail. Võhandu Maratoni toimumist, mis oli planeeritud 22. maile, kuid praegust epidemioloogilist olukorda arvestades otsustas Valitsus ürituse korraldamise edasi lükata.

Esialgu pidi Võhandu Maraton toimuma käesoleva aasta 24. aprillil, kuid kehtivate piirangute tõttu lükati üritus 22. maile. Viimase kuupäeva osas taotles Võhandu Maratoni meeskond korraldamiseks ka eriluba, kuid neljapäevasel istungil otsustas valitsus eriluba mitte anda.

Küll aga anti eriluba kahe teise spordiürituse korraldamiseks, milleks on 28.-30. maini toimuv võrkpalli Euroopa Kuldliiga meeste alagrupiturniir ja 15.-18. juulini toimuv autoralli maailmameistrivõistluste sarja etapp Rally Estonia 2021.

Võhandu Maraoni korraldusmeeskond palub kõikide osalejate käest vabandust, et sel aastal juba teisel korral ollakse sunnitud maratoni kuupäeva muutma. Ka jääb korraldusmeeskonnale mõistmatuks valitsuse otsus, sest reisida võib kuhu iganes, kuid kindlatel tingimustel ning kontrollitud olukorras ürituse korraldamist, mis toimub värskes õhus ning hajutatult keelatakse.

Mitmele päevale hajutatud poolikut lahendust maratoni meeskond korraldada ei soovi, mistõttu lükatakse Võhandu Maraton esialgu edasi käesoleva aasta 12. juunile.

Möödunud aastal lükati Võhandu Maratoni korraldamine lausa sügisesse, 5. septembrile, kuid käesoleval aastal sõitu enam nii hilja teha ei soovita. Maratoni korraldaja sõnul on põhjuseks sügisesed kehvemad veeolud ning pimedam ja jahedam aeg. Ka on septembrikuus alanud kooliaasta, mis teeb sellise spordiürituse korraldamise keerulisemaks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD