Menu

.      

Taavi Tuvike teeb Kotkapesas käsitsi palkmaju

  • Kirjutas Kalev Annom

Taavi Tuvike 920 m2 puitmajade tootmishallis, käes spetsiaalne sepa valmistatud norra tapi tegemise kirves. Foto: KALEV ANNOM

Laupäeval, 17. septembri peetud metsarahvapäeval oli Võrumaal võimalik külastada filmi-Vargamäed, Granul Investi või Vipson Projekti. Viimases Võrumaa Teataja käiski.

Maaülikooli lõpetanud Tartu noormees Taavi Tuvike tuli Vastseliina metsakasutusspetsialistiks ja sõitis omal ajal ringi punase NIVAga.

Palkmajade ehitamisega tegi Vipson Projekti juht Taavi Tuvike algust füüsilisest isikust ettevõtjana Viitinas rendipinnal 1999. aastal. Aasta hiljem ostis Taavi Tuvike Vastseliina külje all Jeedaskülas asuva omaaegse eksperimentaalse suurfarmi hooned, kus seadis sisse keskkonnasõbraliku käsitsi palkmajade valmistuse ning annab tööd ligemale kümnele inimesele.

Vipson Projekt 20

Vipson Projekt on asutatud 2002. aastal. Palkmaju on müüdud ka Põhjamaadesse. Firma meistrid on saanud saanud koolituse Norra palkmajade ehituse spetsialistidelt.

Vipson Projekti palkmaja Norras, mis pälvis 2020. aastal parima puitmaja tiitli. Foto: VIPSON PROJEKT OÜ

Alates aastast 2007 on valmistatud ka täispuidust mööblit, kuid on tehtud ka puidust sild Kõltsumõisas, metsapaviljone, suitsusaunasid, kiikusid, küttepuid, männikooremultsi jne.

Vipson Projekt on Eesti puitmajaliidu liige. Ühtekokku oli metsrahvapäevaga haaratud üle poolesaja koha Eestis, neist kolm oli Võru maakonnas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD