Menu

.      

Treener Peep Lille pärandit kantakse edasi

  • Kirjutas Sten Sang

Treener Peep Lille pärandit kantakse edasi FOTO: Aigar Nagel

Laupäeval lahkus meie seast hinnatud maadlustreener Peep Lill, kelle käe all on sirgunud silmapaistvad noored maadlejad. Viis korda nädalas toimuvaid maadlustreeninguid juhendab praegu Tarmo Pihlapuu. Ei ole veel kindel, kas Pihlapuu võtab treenerikohustused täismahus üle või tuleb uus treener leida konkursi teel.

Kurb sündmus puudutab valusalt nii Peep Lille lähedasi, kolleege kui ka tema õpilasi.

Oodates sõja lõppu

Võru spordikooli koostööpartner treening- ja võistlustegevuse korralduses on Võru spordiselts Kalev. Käesoleval õppeaastal oli treener Peep Lille käe all Kreeka-Rooma maadluse osakonnas õppimas 26 noort. Nende seas kuus Ukraina noort, kuna treener väga hoolis Ukraina kogukonnast.

Võru spordikooli direktori Karel Saarna sõnul võttis Peep Lill sõjakoleduste eest põgenenud noori väga hea meelega oma trennidesse ja laagritesse. Äsja lõppenud koolivaheajal korraldas treener väljasõidu, kus osalesid ka Ukraina noored. „Peep kandis kogu aeg rinnas Ukraina lipuvärvidega sümbolit. Ta lubas, et enne seda ära ei võta, kui sõda on võidetud,” kõneleb Saarna mõtlikul toonil.

Trennid jätkuvad

Treeningud toimuvad jätkuvalt viis korda nädalas Fr. Kreutzwaldi 16 spordihoone maadlussaalis. Saarna lisab, et praegu on noortele õpetussõnu jagamas Tarmo Pihlapuu. „Praegu on vara öelda, kas ta asub treenerina tööle. Tal on ka muu töö. Ka konkursi korraldamisest on hetkel vara rääkida.”

Spordikooli juhi sõnul on kaalutud noortele leinanõustamise pakkumist. „Peep väga hoidis oma lapsi. Ta oli nende jaoks väga hea treener ja kaaslane. Peame kaaluma leinanõustamist, kuna treeneri kaotus võib laste jaoks olla väga suur šokk.”

Helena Pihlapuu ja Sara Väljan. Foto: TARMO PIHLAPUU

Laupäeval, 18. märtsil toimusid U15 Eesti meistrivõistlused Võrus spordikeskuses. Kehakaalus kuni 36 kg tuli Eesti meistriks Helena Pihlapuu ja kehakaalus kuni 50 kg tuli samuti Eesti meistriks Sara Väljan. Võru tüdrukud tulid klubide arvestuses samuti esikohale.

Osalejaid oli kokku 196: Kreeka-Rooma maadluses 78, naistemaadluses 36 ning vabamaadluses 82.

Võistkondlikus arvestuses sai esimese koha Võru SS Kalev (16 punkti), teise koha Järvamaa Matimehed (16 punkti) ja kolmanda koha MK Juhan (11 punkti).

20 PÄEVA ENIMLOETUD