Menu

.      

Võru Soojuse ostja Dan-power GmbH tegevjuht: sooja hind ei tõuse rohkem kui paar protsenti aastas

Danpower GmbH tegevjuht Sven Schmieder. Foto: ERAKOGUSaksa energiafirma Danpower GmbH tegevjuht Sven Schmieder ütles intervjuus, et pärast ettevõtte omandamist ei tõuse sooja hind rohkem kui paar protsenti aastas. Järgneb telefoni teel tehtud intervjuu Sven Schmiederiga.

Danpower ostab küll ettevõtte Võrus, aga esinduse loob Tallinna. Miks mitte Võrru?

Sven Schmieder: Eesti on väike maa ja Võru väike linn. Esimese sammuna näeme esinduse loomist Tallinna, kuna see on pealinn. Oleme tutvunud Eesti riigiga ja tunneme end siin hästi. Võru Soojuse juurde tuleb esindus Võrus, kokku avame Eestis kaks filiaali.

Kuhu need tulevad?

S. S.: Tallinna ja Võrru.

Miks just Võrru?


S. S.: Nagu ikka elus, määravad palju juhused. Oleme otsustanud laieneda kolmes Balti riigis, kuna siin on sobivad juriidilised ja majanduslikud raamid. Juhtus nii, et meie töötaja Kairi v. Wolff (Danpower’i välistegevuse juht – toim), kes on eestlane, otsustas kodumaale naasta. Ta sai ülesande teha Eestis projekt ja tema leidis Võrus ettevõtte, mis oli meie jaoks hea. Tahtsime siseneda Baltikumi ja esimeseks kohaks osutuski Võru. Tähtis on see, et Eestis käibib euro, mistõttu pole investeerides valuutariski. Määravad olid ka pehmed faktorid, esimesest päevast peale oli hea keemia ja koostöö Võru linna juhtidega nagu linnapea Jüri Kaver ja abilinnapea Innar Mäesalu. Meile korraldati südamlik vastuvõtt ja me ise kutsusime Võru linna esindajaid külla, et soojatootmist vaadata.

(Loe edasi paberlehest)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD