Menu

.      

Volikogust välja jäänud Tõnu Anton on valimistulemustega rahul

Eelmine volikogu oma viimasel istungil. Reas vasakult: Hasso Ploomipuu, Tõnu Anton, Siiri Toomik, Sairos Hõrak, Pille Pikker, Henni Nassar, Meelis Munski, Erki Saarman, Olev Lüütsepp, Toomas Paur, Tarmo Sild, Anneli Ott, Marko Tiisler, Inge Järvpõld, Roland Lust, Helga Ilves, Kalli Uibokand, Aavo Hummal, Halliki Karba. Paremal telefoniga ekslinnapea Jüri Kaver.   Foto: IRJA TÄHISMAAVALIMISTULEMUSTEST • Lõppenud kohalike omavalitsuste valimised tõid mitmeid üllatavaid tulemusi.

Lisaks sellele, et võim vahetus nii Võru linnas kui ka mitmes vallas, jäid Võru linna volikogust välja mitmed tuntud tegijad – eelmise volikogu aseesimees Tõnu Anton, ärimees Henni Nassar, ärimees Meelis Munski ja paljud teised. Uurisime Võru poliitika grand old man’ilt Tõnu Antonilt, kas ta on valimistulemustes pettunud ja mida ta arvab uue koalitsiooni püsimajäämisest.

„See on valija tahe!” ütles härra Anton eile hommikul reipalt telefonile vastates. „Ei, ma ei ole pettunud. On normaalne, et tahetakse näha uusi nägusid. Eks ma olen seal olnud ka. Pärast 20 aastat volikogus olemist pettunud olla oleks minu arvates naljakas. Vastupidi – olen linnarahvale tänulik.”

Küsimusele, mida ta nüüd tegema hakkab, vastas Anton: „Pühendan aega iseendale. Õnneks on mul kohakene, kus suvel aiatööd teha-nokitseda ja sõrmed mulda pista. Lastele ja lastelastele jääb nüüd rohkem aega.” Küll ei kavatse härra Anton Võru poliitikaelu suhtes ükskõikseks jääda. „Meie valimisliit on ju jätkuvalt koos,” rääkis ta. „Saame regulaarselt kokku. Äkki õnnestub mul ka mõnes komisjonis kaasa lüüa, kes teab? Põnev on vaadata, mis toimub.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD