Menu

.      

Pliidile unustatud toit on üheks peamiseks tulekahju põhjuseks

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tulekahjud ei teki ainult küttekollete tõttu, vaid suures osas on nende põhjustajaks inimeste hajameelsus või hooletus.

Möödunud nädalal jõudis G4Si juhtimiskeskusesse taaskord mitu tulehäiret. Ühes erakliendile kuuluvas elamus leidis aset juhtum, kus joobes isik oli hakanud süüa tegema, kuid jäi magama.

„Minutid hiljem ärkas klient juba suitsu-ja vinguanduri sireeni ning patrulltöötaja kõne peale, kes oli häire tõttu kohale sõitnud,“ selgitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul ja lisas, et taaskord oli tegemist õnneliku õnnetusega, sest tänu anduri tähelepanu köitvale helile möödus sündmus vaid ehmatusega.

Eriti suurt tähelepanu tuleks pöörata vanuritele

Suureks murekohaks tulekahjude osas on ka üksi elavad eakad. Paljudes peredes on tavapärane, et ema, isa või vanavanemad elavad üksinda ning sugulastest kümnete või sadade kilomeetrite kaugusel. Seega ei jõuta eaka tervist ja heaolu igapäevaselt jälgida, aga praktika näitab, et vanemas eas muutume hajameelsemaks ja see ongi tihti üheks põhjuseks, miks tulekahjud tekivad. 

“Kõikidel inimestel, aga eriti eakatel, võiks tänasel päeval kodus olla nutikas suitsu-  ja vingugaasiandur, mis edastab ohu korral kellelegi signaali,” soovitab Tuul.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD