Menu

.      

Mehed kaotasid kelmidele tuhandeid eurosid

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Mehed kaotasid kelmidele tuhandeid eurosid

Politsei uurib juhtumeid, kus mehed kaotasid netikelmidele tuhandeid eurosid.

3. novembril alustas politsei menetlust juhtumis, kus 23-aastane mees nägi septembris Facebookis TeslaX reklaami investeerimiseks ning jättis sinna oma kontaktid. Seejärel  sai ta kõne inimeselt, kes avas talle konto kauplemisplatvormil ning juhendas teda tegema esimese sissemaksu platvormile kaardimaksena summas 150 eurot.

Pärast seda õhutasid kelmid noormeest vormistama enda nimele laene kokku 7500 eurot ning avama enda nimele krüptorahakoti ning tegema ülekandeid temale edastatud erinevatele krüptorahakoti aadressitele. Iseseisvalt noormees enam platvormilt raha välja võtta ei saa ning temalt nõuti täiendavate maksete tegemist. Kelmusega tekitatud kahju on 5500 eurot.

3. novembril alustas politsei menetlust juhtumis, kus oktoobris võttis politseitöötajana esinedes ja vene keelt kõnelev mees telefoni teel ühendust 57-aastase mehega ning teatas, et tema arvelt tahetakse raha maha võtta. Seejärel suunati kõne väidetavale pangatöötajale, kes sai kaugjuurdepääsu mehe arvutile AnyDesk programmiga ning tema internetipangale. Seejärel avati mehe nimele LHV pangas konto, kuhu tehti kaks ülekannet kogusummas 9000 eurot.

20 PÄEVA ENIMLOETUD