Menu

.      

Esimesed pagulased võivad Eestisse jõuda kevadtalvel

Rände olukorrast Eestis, Euroopa Liidus ja maailmas rääkis Eva-Maria Asari, sisekaitseakadeemia täiendusõppe juhtivspetsialist. 	  Foto: ANDREI JAVNAŠANPAGULASED • Möödunud nädala keskel saadeti Eestist Sloveenia-Horvaatia piiriäärsesse regiooni politsei missiooniüksus. Esmaspäeval räägiti Võrus rändeajastul toimetulekust, rahvusvahelisest kaitsest ja hetkeolukorrast. Täna lõpeb Maltal Valettas tippkohtumine, kus Aafrika riikidega arutatakse migratsiooniküsimusi, eriti koostöövõimalusi inimsmugeldajate tegevuse tõkestamiseks ning arengukoostöö ja tagasivõtupoliitika küsimusi. Kevadtalvel jõuavad meile esimesed pagulased.

Sellised on hetkeolukorra sündmused, mille keskel elame. Esmaspäeval kogunes Võrumaa toidukeskusse poolsada inimest pagulasteteemalisele teabepäevale, mille juhatas sisse Võru maasekretär Heli Põhja. Pettusid need, kes ootasid teabepäevale esinema poliitikaanalüütikut ja kolumnisti Ahto Lobjakat.

Sisekaitseakadeemia täiendusõppe juhtivspetsialist Eva-Maria Asari rääkis sisserände ja rahvusvahelise kaitse hetkeolukorrast Eestis ja Euroopa Liidus ning kaugemalgi. Maailmamastaabis on ÜRO andmetel iga seitsmes inimene ehk 232 miljonit inimest sisserändajad, mis moodustab 3,2 protsenti maailma rahvastikust. Kui maailma sisserändajatel oleks oma riik, siis oleks see rahvaarvult maailma viies riik.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD