Menu

.      

Põllumehed: „Minister Urmas Kruuselt oodatud sõnumit ei tulnud!”

Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus ja maaeluminister Urmas Kruuse Lõunapiimas, kus peatselt hakatakse piima kilesse pakendama, kavas on ka juustutegu.• Järgmisel sügisel võivad tühjaks jääda esimesed plekist eurolaudad •

KRIIS JA FARMERID • Esmaspäeval ja teisipäeval Võru-, Põlva- ja Valgamaal talusid külastanud maaeluminister Urmas Kruuse ei toonud piimakarjatalude peremeestele oodatud sõnumit.

Umbes tuhandepealise piimakarjaga iga päev 25 tonni piima saava Kaska-Luiga talu peremehe Avo Kruusla sõnul ta ministrilt mingit tulevikku valgustavat sõnumit ei kuulnud. Pigem saab väita, et tegu on nagu teflonministriga, kelle võib küll keset kõnet pukist maha lüüa, kuid mees tõuseb ja jätkab oma juttu pooleli jäänud kohalt, kas või pooleli jäänud sõnalt.”

Päka talu nr 18 peremees Aivar Sloog: „Ei ole meil valitsuses „teravaid pliiatseid”, ja sellest on äärmiselt kahju, sest tunneli lõpust kipub valgus kaduma. Samas on riigil tohutu ametnikearmee, kuid tulemit ei tule. Senini ei ole suudetud läbi jahvatada veneaegseid kivilautasid, kuid juba kipuvad peale tulema eurorahadega ehitatud tühjaksjäänud plekklaudad.”

Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus on nimetanud piimatootmist kui ellujäämistõmblust. Ministrile ütles Meelis Mõttus otse välja, et tegeleb korraga kaheksas ettevõttes, kui mõni konto suletakse, siis saavad teised firmad aidata jne. Anekdootlik lugu Eesti riigis.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD