Menu

.      

Margus Tsahkna: toetused sotsiaalküsimustega tegelemiseks on olemas

Margus Tsahkna sõnul tuleb kõigile kohalikele elanikele luua võimalus ühiskonnaelus osalemiseks. Selleks toetatakse 31 miljoniga erinevaid sotsiaalvaldkonna teenuseid ning antakse 25 miljonit CO2 kvoodiraha investeeringuteks: lasteaedade ja hooldekodude renoveerimiseks.  Foto: ANDREI JAVNAŠAN

HOMNE ÜHISKOND • Sotsiaalküsimused on praegu ja ka lähitulevikus Võrumaal väga teravad, toetused ja raha muutuste tegemiseks on praegu aga olemas. Nii ütles sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna pärast üleeile toimunud kohtumist Võru kohalike omavalitsuste juhtide ja sotsiaaltöötajatega.

Plaanitavatest toetustest rääkides nimetas Tsahkna kahte suunda: 31 miljonit eurot läheb hoolekandeteenuste toetamiseks ja 25 miljonit CO2 kvoodiraha piirkondade lasteaedade ja hooldekodude renoveerimiseks.

Tööturul osalemist toetavate hoolekandeteenuste arendamiseks on riigil kuni aastani 2020 kasutada ligi 31 miljonit eurot. Sotsiaalministeerium tegeleb praegu Euroopa Liidu sotsiaalfondist rahastatava meetme esimese avatud taotlusvooru ettevalmistamisega.

Terved inimesed hooldavad lähedasi

Tsahkna tutvustas Võrus meedet, mis annaks kohalikele omavalitsustele võimaluse taotleda toetust koduteenuse, tugiisiku-, isikliku abistaja, päevahoiu- ning intervallhoolduse teenuste arendamiseks ja osutamiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD