Menu

.      

Maanteeamet kinnitas: sõidueksamid Võrus jätkuvad

Maanteeamet teatas oma reformiplaanide käigus esialgu, et Võru teenindusbüroo jääb alles koos kõikide teenustega. Seejärel teatati, et A- ja B-kategooria sõidueksamite andmist siiski ei jätkata. Nüüd ollakse mõnes mõttes jälle tagasi alguses. Õnneks. Laua taga reedesel koosolekul maavanem Andres Kõiv, maanteeameti esindajad jt asjaosalised.     Foto: ERAKOGU

JUHTIMISÕIGUS • Järgmisest aastast saab A- ja B-kategooria sõidueksameid Lõuna-Eestis teha vaid Võrus, Tartus ja Viljandis. Nii kinnitas maanteeameti eksamiosakonna juhataja asetäitja Tarmo Vanamõisa.

„Oleme pikka aega kaalunud, kuidas Lõuna-Eestis sõidueksamite vastuvõtmisega jätkata,” ütles Vanamõisa. „Kaalusime eelmisel kohtumisel esitatud kohaliku omavalitsuse ja autokoolide argumente ning otsustasime jätkata uuel aastal Võru linnas sõidueksamite vastuvõtmist.”

Üheks argumendiks oli tema sõnul sõidueksamite tellimus kaitseväelt, Kuperjanovi jalaväepataljonilt. Seega saab 2017. aastast sõidueksameid Lõuna-Eestis teha Võrus, Tartus ja Viljandis.
„Kuperjanovi jalaväepataljoni vajadus on suur, eksamineerijad peavad seega olema kohapeal olemas,” lausus Võru maavanem Andres Kõiv.

Teisalt tegutseb tema sõnul Võrus Eesti üks juhtiv autokool, mis on esimeste hulgas oma kompetentsi, tehnilise varustatuse, noorte ettevalmistuse ja töökorralduse poolest. Autokooli juhib Raul Kell.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD