Menu

.      

Haanja keskuses avati noortemaja

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Egle Kõva Haanja valla noorsootöötaja

Haanja vallas Haanja keskuses avati 5.oktoobril kauaoodatud noortemaja. Praegu noorte kasutusse antud majas tegutses aastaid Riigimetsa Majandamise Keskus. Haanja vald taotles RMK-lt ning Eesti riigilt hoone tasuta võõrandamist noorsootöö alaseks tegevuseks. Käesoleva aasta suvel rahuldas Vabariigi Valitsus Haanja valla taotluse. Saadud maja on väga heas korras ning sissekolimiseks valmis.

Aastaid on valla noored sisustanud oma vaba aega Ruusmäe ja Haanja rahvamajades asuvates noortetubades. Ruumide kasutus on olnud aktiivne ning kitsad olud sundisid otsima avaramaid ruume. Lähiajal on plaanis leida suuremad ruumid ka Ruusmäe noortele. Tulevikus nähakse Ruusmäe noortemajana Rogosi mõisakompleksi juurde kuuluvat sepikoja hoonet ning ehitusjärgus olev Luutsniku külakeskus kujuneb samuti sealse paikkonna noorte ja külaelanike kooskäimise kohaks.

Haanja vallas on loodud mittetulundusühingud Ruusmäe Noorteklubi ja Haanja Noorteklubi ning tegutseb 9-liikmeline noortevolikogu. Lisaks klubilisele tegevusele panustavad noored suurel määral erinevate ürituste korraldamisse ning külaelu aktiviseerimisse. Vabatahlikuna julgevad noored võtta vastutust erinevate ettevõtmiste läbiviimiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD