Menu

.      

Võru Linnavolikogu istung 11. novembril

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: VT

Enne päevakorrapunktide juurde asumist informeeris volikogu esimees Anneli Ott volikogu liikmeid muudatustest Võru linnavolikogu koosseisus. Meelis Munski palus peatada oma volitused ning asendusliikmeks määrati Merle Koik.

Võrumaa ettevõtlusalade arendamise tulevik
Võru maavanem Andres Kõiv andis ülevaate Võrumaa ettevõtlusalade arendamise suundade ja tulevikuplaanide kohta.

Võru linna säästva energiamajanduse tegevuskava aastateks 2015–2020
Kinnitati "Võru linna säästva energiamajanduse tegevuskava aastateks 2015–2020".

Võru linna säästva energiamajanduse tegevuskavas kirjeldatakse vajalikke muudatusi tagamaks efektiivset energiakasutust linna territooriumil. Dokument sisaldab Võru linna territooriumil paiknevate asutuste ja ettevõtete ning linnaelanike poolt tarbitava energia analüüsi CO2 emissiooni inventuuri baasaastal 2010 ning tegevusi, mis on vajalikud, et saavutada linnas parem elukeskkond ja 20%-line CO2 heite vähenemine aastaks 2020.

Võru linna säästva energiamajanduse tegevuskava koostati Tartu Regiooni Energiaagentuuri poolt EL Intelligent Energy programmi projekti Meshartility toel. Kava koostati arvestades Linnapeade Pakti  juhendmaterjale, mille järgi tehtud kavasid aktsepteeritakse terves Euroopa Liidus. Kava koostamisel on arvestatud kõigi valdkondadega, kus toimub energiatarbimine.

Linnavara eeskiri
Kehtestati uues redaktsioonis linna omandis oleva vara valitsemise, kasutamise, käsutamise, võõrandamise ja koormamise ning linnale omandatava vara soetamise kord.

Peamiseks muudatuseks võrreldes hetkel kehtiva korraga on linnavara kasutusse andmise, võõrandamise, koormamise ja mahakandmise otsustuspädevuse ümberjaotamine selliselt, mis tagaks linna varaga tehtavate toimingute efektiivse menetluse ning oleks igati kooskõlas linnavara seadusandlike aluspõhimõtete ja kehtivate kordadega.
Määrus jõustub 1. detsembril 2015

Projektides osalemise kord
Muudeti projektides osalemise korda.
Korda oli vaja kaasajastada ning viia ühtsetele alustele Võru linna finantsjuhtimise korraga.

Sotsiaaltoetuste määramise ja maksmise kord
Muudeti sotsiaaltoetuste määramise ja maksmise korda.

Muudatusi tehti küttetoetuse ja sünnitoetuse sätetes, täpsustades küttetoetuse saajate ringi ning sünnitoetuse avalduse esitamise ja toetuse määramise korda.  Alates 1. detsembrist 2015 makstakse sünnitoetuse teine ja kolmas osa välja ilma igakordse avalduse esitamiseta. Ühtlasi jäeti välja sünnitõendi esitamise kohustus.
Määrus jõustub 1. detsembril 2015.

Lastekaitseseaduses sätestatud ülesannete delegeerimine
Lastekaitseseaduses sätestatud kohaliku omavalitsuse üksuse ülesanded delegeeriti Võru Linnavalitsusele.
Määrus jõustub 1. jaanuaril 2016.

Keskkonnaseadustiku üldosa seaduses sätestatud ülesannete delegeerimine
Keskkonnaseadustiku üldosa seaduses sätestatud kohaliku omavalitsuse üksuse ülesanded delegeeriti Võru Linnavalitsusele. Linnavalitsuse pädevusse anti seaduses sätestatud ülesannete täitmiseks struktuuriüksuse, ametniku või ametnike määramine.

Volituse andmine
Võru linnas ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga ühendatava kinnistu veevärgi ja -kanalisatsiooni nõuetele vastavust volitati kontrollima AS Võru Vesi.
{fcomment}