Menu

.      

Päästeamet: kuival ajal peab olema looduses tulega väga ettevaatlik

Foto: Võrumaa TeatajaViimastel nädalatel on sagenenud metsa- ja maastikutulekahjud ning päästeamet kutsub tuleohtlikul ajal olema looduses väga ettevaatlik.

Kuumad ilmad on muutnud looduse kuivaks ja tuleohtlikuks ja võrreldes juuniga on metsa- ja maastikupõlengute arv kolmekordistunud, teatas BNS-ile päästeameti pressiesindaja. Ta toonitas, et alates 4. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg, mil looduses võib tuld teha ainult selleks ettevalmistatud kohtades.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul tuleb loodusesse puhkama, seeni või marju korjama minnes tulega väga ettevaatlikult ümber käia. „Praegusel ajal  on metsas ja muu taimestikuga kaetud alal väga ohtlik lahtise tule kasutamine, sealhulgas suitsetamine,“ rõhutas Ints ja lisas, et viimaste nädalate suurim tuleõnnetus oli 5,4-hektariline põleng Ida-Virumaal, mis eeldatavasti sai alguse hooletust suitsetamisest.

Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiab internetist. Tuld võib teha vaid vaikse tuulega ja jälgides, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele. Lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta, vaid tuleb lasta lõpuni põleda, kustutada veega või summutada näiteks liivaga. Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks alguse suur põleng.

Tähelepanelik tuleb olla ka suvel levinud taevalaternate õhkulennutamisel. Tugev tuul võib laterna kergesti kanda lähedalasuvale kergesti süttivale pinnasele või puithoon

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD