Menu

.      

Rõivas arutas Võrus haiglavõrgu tulevikku

Võrumaad külastav peaminister Taavi Rõivas kohtus Lõuna-Eesti Haigla, Eesti Haigekassa ning Tartu Ülikooli Kliinikumi esindajatega, 3.10.2014 FOTO:

Võrumaad külastav peaminister Taavi Rõivas arutas reedel Lõuna-Eesti Haigla, Eesti Haigekassa ning Tartu Ülikooli Kliinikumi esindajatega haiglavõrgu arendamise tulevikku, märkides, et haiglate võrgustumine aitab paremini kasutada olemasolevat ressurssi.

„Haiglate võrgustumine on vajalik selleks, et tagada parem ravi kvaliteet üle Eesti ning ressursside mõistlik kasutus, olgu selleks siis aparatuur, info või tööjõud. Tartu Ülikooli Kliinikumile osaluse ostmine Lõuna-Eesti Haiglas ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla koostöö Rapla ja Läänemaa haiglatega näitab, et valitsuse tegevus haiglavõrgu arendamise eestvedamisel on kandnud vilja ning haiglate võrgustumise protsess on käima lükatud,“ ütles Rõivas.

Valitsusjuht tõi Lõuna-Eesti Haigla heaks eeskujuks teistele maakonnahaiglatele. "Haiglate võrgustumisest ehk väiksemate haiglate koostööst suurhaiglatega on kohalikel elanikel ainult võita. Tegemist on sammuga, mis parandab kindlasti tervishoiuteenuse osutamist maakonnakeskustes,“ lisas peaminister.

Tema sõnul saab suurhaigla oma võrgus olevatele väiksematele maakonnahaiglatele pakkuda nii kvaliteetset eriarstiabi kui ka näiteks radioloogia- ja laboriteenuseid, telekonsultatsioone, tugiteenuseid ning abi hoonete ülalpidamisel.

Haiglate võrgustumine peaks kahe tipphaigla – Tartu Ülikooli Kliinikumi ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla – ümber olema lõppenud 2022. aastaks.

Fotod (galerii päeva jooksul täieneb): http://valitsus.ee/et/galeriid/peaminister-roivase-ringreis-vorumaal-310...

20 PÄEVA ENIMLOETUD