Menu

.      

Samasooliste kooselu vastu on ligi pooled eestimaalased

Emori uuringu tulemustest selgub, et 51 protsenti eestimaalastest ei poolda üldse homoseksuaalse paari kooselu riiklikku tunnustamist perekonnana, seejuures võib antud protsent olla statistilise vea korral ka vaid 47,9.

Homoseksuaalse paari kooselu riiklikku tunnustamist perekonnana pooldavad keskmisest oluliselt enam kõrgharidusega ning kõrgema sissetulekuga inimesed. Homoseksuaalseid suhteid peab pigem ebanormaalseks 19 protsenti küsitletuteist, kelle hulgas on keskmisest oluliselt enam keskhariduse ning madalama sissetulekuga inimesi ning Keskerakonna toetajaid. Homoseksuaalseid suhteid peavad moraalseks pigem naised, 15-34-aastased, eestlased ning kõrgema sissetulekuga ja kõrgharidusega inimesed.

Homoseksuaalsetele paaridele lapsendamise õiguse andmist ei poolda üldse 55 protsenti elanikkonnast. 49 protsenti elanikkonnast ei poolda üldse homoseksuaalsete suhete tutvustamist lasteasutustes õppekava osana, mis sisuliselt tähendab homoseksuaalsete suhete käsitlemist normaalsete ja moraalsetena.

Kui Keskerakonna valijad pidasid küsimustele vastates homoseksuaalseid suhteid sageli täiesti ebamoraalseteks ega pooldanud üldse homoperekonna riiklikku tunnustamist, siis Reformierakonna valijad kaldusid oluliselt enam andma vastuseid skaala keskmises osas ja vältima äärmuslikke hinnanguid. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valijad pidasid aga homoseksuaalseid suhteid oluliselt sagedamini täiesti moraalseteks, nad pooldasid täielikult homoseksuaalse paari kooselu riiklikku tunnustamist perekonnana ja neile lapsendamisõiguste andmist.

1000 inimese hulgas läbiviidud uuringu tellis SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks ning teostas TNS Emor. Küsitletavate vanus jäi vahemikku 15–74 aastat. Seejuures keeldus intervjuust 2075 inimest. Kokku küsitleti 746 eestlast ja 254 muust rahvusest inimest. Tallinlasi oli küsitletute hulgas 314.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD