Menu

.      

Viljandis õpetaja maha lasknud õpilane oli 15-aastane koolipoiss

Viljandi Paalalinna koolis avas õpilane esmaspäeva pärastlõunal tule õpetaja pihta, kes hukkus.

Lõuna prefektuuri kinnitusel toimus tulistamine koolitunni ajal, politsei sai sellest teate kell 13.55.

"Tulistaja on kinni peetud ning kooliperele ega kellelegi teisele ohtu enam ei ole. Politsei kontrollib koolihoone ruume," teatas politsei- ja piirivalveamet kella 15.05 ajal BNS-ile.

Kõik õpilased ja õpetajad on kella 15.05 ajal kooli saali evakueeritud.

Koolitulistamises hukkunud õpetaja oli tunnustatud pedagoog

Viljandi Paalalinna koolis esmaspäeva pärastlõunal 15-aastase koolipoisi poolt maha lastud Ene Sarap oli tunnustatud saksa keele õpetaja.

Eesti saksa keele õpetajate selts tunnustas Ene Sarapit 2011. aasta märtsis tiitliga Aasta tegija 2010. Saksa keele õpetajate selts tunnustas Sarapit tunnuskirja ja meenega saksa keele ja kultuuri arendamise eest Eestis. Sarap oli Eesti saksa keele õpetajate seltsi aktiivne liige.

2007. aastal valiti Sarap Viljandimaa aasta õpetajaks.

Koolitulistajat ootab maksimaalselt 10-aastane vangistus

Kui kohtus peaks leidma tõendamist õpetaja revolvrilaskudega tapnud koolipoisi süü tapmises, siis saab talle maksimaalselt määrata kuni 10-aastase vangistuse.

Kui karistusseadustiku järgi on tapmise eest kõrgeim karistusmäär 15 aastat vangistust, siis alaealise süüaluse puhul on see viie aasta võrra lühem. Ühtlasi peab uurimine selgitama, mis asjaoludel tulirelv poisi kätte sattus ja kas selles võib lasuda veel kellelgi süü.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD