Menu

.      

Õpetajad pärast koolitulistamise juhtumit: vaja on kaasata lapsevanemaid

Foto: Võrumaa Teataja

PEDAGOOGID KOOLITULISTAMISEST • Võrumaa õpetajad ütlesid pärast esmaspäevast Viljandi Paalalinna gümnaasiumi koolitulistamise juhtumit, et selline asi oleks võinud juhtuda ka mõnes teises Eesti koolis ja selliste juhtumite vältimiseks tuleb rohkem kaasata lapsevanemaid.

„See oli väga halb üllatus,” kommenteeris Eesti esimest koolitulistamise juhtumit üle 40 aasta õpetajana töötanud, praegu Võrumaa kutsehariduskeskuses ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana ametis olev Viktor Puolakainen. Ühiskonnaõpetuse, tööõpetuse, bioloogia-, keemia- kui ka ajalooõpetajana töötanud Andrei Javnašan tunnistas, et üheks probleemide põhjuseks võib olla kooli ja kodu nõrk side.	       Foto: ERAKOGUPärast Soome Jokela juhtumit 2007. aastal oli sellist asja Eestiski võimalikuks peetud, aga keegi ei uskunud, et see juhtubki.

Puolakainen ütles tulistamisjuhtumi põhjusi kommenteerides, et tema arvates on koolikord läinud liiga liberaalseks, on tekkinud kõigelubatavus, lisaks elavad paljud noored interneti virtuaalmaailmas. Samas on kogenud õpetaja jaoks arusaamatu, miks oli tulistamise objektiks õpetaja. „Varsti ei julge õpetajad enam midagi teha,” ütles ta, „väga halb asi.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD