Menu

Mis teeb eestlasest tõelise eestlase?

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Mis teeb eestlasest tõelise eestlase FOTO: Pixabay

Mis teeb eestlasest eestlase? Eestlaste identiteet ja seda, mis teeb eestlasest eestlase, on mitmetahuline teema. Eesti rahvus on kujunenud läbi ajaloo erinevate mõjutuste ja kultuuriliste eripärade. Eestlane on oma iseloomult tagasihoidlik ja tihtipeale äärmiselt vaikse suhtumisega. Tema iseloom peegeldub ka tema töös, koolielus, seltskonnas ning muudel sündmustel. Vanad kirjandusega seotud raamatud kirjeldavad eestlast kui töökat inimest, kes ei näe kunagi ületamatuid raskusi. Eestlane vaatleb neid kui väljakutseid, millega tuleb rinda pista.

Siiski on mitmeid aspekte ja omadusi, mis sageli seostatakse eestlase identiteediga.

  1. Keel: Eesti keel on üks peamisi tegureid, mis määratleb eestlast. Eesti keel kuulub soome-ugri keelkonna hulka ja erineb enamikest teistest Euroopa keeltest. Mitmed uuringud on näidanud, et tegemist on ühe raskemini õpitava keelega maailmas. Välistudengid on tähendanud, et elades Eestis on võimalik siiski toime tulla ka vaid inglise keele oskusega, mis näitab, et eestlane toetab võimalust olla multilinguaalne.

  2. Kultuur: Eesti kultuur on rikas traditsioonide ja kommete poolest. Laulu- ja tantsupidu, koorilaul, rahvarõivad ja rahvapillid on vaid mõned näited eesti kultuuri olulistest elementidest, mis aitavad kindlustada eestlase identiteeti. Kultuuripärandi hoidmine ja väärtustamine on eestlaste jaoks oluline. Tähtpäevad ja sündmused, mida enim tähistatakse on peamiselt seotud paganlike tähtpäevadega. Samuti on ka kristlikke pühi, mille tähistamine kuulub tugevalt kohalikku kultuuri. Meelelahutusest ei puudu ka Nutz kasiino ja muud veebimängud

  3. Loodusarmastus: Eestimaa kaunis ja mitmekesine loodus on sügavalt juurdunud eestlaste südames. Eesti loodus, sealhulgas metsad, järved, rabamassiivid ja mereääred, on osa eestlase identiteedist. Paljudele eestlastele on looduses viibimine ja loodusega ühenduses olemine äärmiselt oluline, sest eestlased usuvad, et maa toidab ja hoiab neid, kes seda väärtustavad.

  4. Iseseisvus ja vabadus: Eestlaste ajalugu on olnud keeruline ning võitlus vabaduse eest on sügavalt juurdunud eesti identiteeti. Ajalooliselt on eestlased pidanud sageli vastu seisma välisele vaenlasele, kuid ka vabaduse säilitamiseks. Eesti iseseisvuse taastamine 1991. aastal on tõstnud veelgi esile eestlaste tugevat riigisidet ja patriotismi. 

  5. Väärtused: Eestlaste väärtused nagu ausus, töökus, usaldus ja kogukondlikkus on olulised osad eestlase identiteedist. Traditsiooniliselt on eestlased olnud tagasihoidlikud ja vaoshoitud ning hoolivad oma lähedastest ja loodusest.

On oluline märkida, et eestlaseks olemine on mitmekesine ja individuaalne kogemus. Iga eestlane võib lisada või välja tuua teisi aspekte, mis tema jaoks on olulised, kui tegemist on eestlase identiteediga.

Mõningad naljakamad näited eestlase identideedile:

  1. Äädikavesi kui maitseaine- eestlastele meeldib panna lahjendatud äädikat veega süldi peale. Kui istute ühiskondlikult jõululaua taga ning keegi valab oma süldile peale väikese klaasi sisse tehtud vedelikku, tähendab see, et eestlane maitsestab oma sülti äädikaveega.

  2. Toas ei kanna jalatseid- nii nagu ka paljud teised Põhjamaa rahvused, ei kanna eestlased toas jalanõusid. Külmema põrandatega hoonetes aga aetakse jala otsa pehmest materjalist või vildist tehtud sussikesed. 

  3. Probleemide lahendamine- eestlane ei vingu, et midagi on tegemata või ootab tegemist. Eestlane ei karda tööd ning võtab tavaliselt initsatiivi enda peale, et kõik vajalik saaks tehtud. Eestlane ka ei taha teha sama asja kaks või enam korda, mis tähendab, et juba esimesel korral pööratakse piisavalt tähelepanu korralikult töö tegemisele.

Kokkuvõttes võib öelda, et eesti keel, kultuuriline pärand, loodusearmastus, iseseisvus ja vabadus, ning väärtused on mõned peamised omadused, mis aitavad määratleda eestlasest eestlase. Need tegurid moodustavad koos rikkaliku mõjutuste ja ajaloolise tausta eestlase ainulaadse identiteedi.


Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD