Menu

Parim mootorsaag on esimene samm edukas tööpäevas

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Parim mootorsaag on esimene samm edukas tööpäevas

Töötegemise mugavust ja kiirust mõjutavad mitmed erinevad faktorid ning seda olenemata valdkonnast. Parim mootorsaag on vaid üks element hea töötamise juures. Loevad ka töövõtted ning kaitsevahendid. Aga alustame ikka algusest.

Mida tähendab parim mootorsaag?

Võib küll mõelda, et mootorsaed kõik samasugused, vahet pole milline valida, kuid kui päriselt mootorsaagide võrdlus ette võtta, siis on ikka selge, et iga inimese ja vajaduse jaoks on olemas parim mootorsaag. STIHL mootorsaed on erineva võimsusega, 1.0-6.4 kw; töömaht jääb vahemikku 23.60-121.60 cm³ ning erinevus peitub ka detailides ja funktsioonides. Ehk tõesti, valik on suur, kuid selliselt on garanteeritud, et leiad sobivaima lahenduse.

Selleks, et täpselt välja valida, milline STIHL mootorsaag kõige paremini sobib, peab mõtlema tööülesannetele: kas vajalik on parim mootorsaag koduseks kasutamiseks või professionaalseks tegevuseks; kas hakkad küttepuid lõikama või soovid puid-põõsaid piirata; kas on olemas elektritoite võimalus, eelistad akulahendusi nagu akukettsaag MSA 120 C-BQ Compact või tuleb vaadata bensiinimootoriga mootorsaage nagu väike ja kasutajasõbralik mootorsaag MS 180 C-BE?

Parim mootorsaag on esimene samm edukas tööpäevas

Turvalisus on kõige tähtsam

Ka maailma parim mootorsaag on kõigest hoolimata tööriist, mis võib valesti kasutamisel osutuda ohtlikuks. Õige kasutamine tähendab nii korrektseid töövõtteid kui ka kvaliteetseid tööriideid. Mida siis mootorsaega töötades kanda?

Saeketi lõikekaitsega turvapüksid sobivad nii professionaalseks kui koduseks kasutamiseks. Kelle jaoks eraldi püksid kõlavad tüütuna, siis on variandiks soetada turvasääred, mille saab rihma ja kinnitusklambrite abil kergelt jalgade külge kinnitada. Mõlemal juhul on need kaetud ketikaitseriidega, ehk kui juhtub õnnetus, suudab ketikaitseriie jalad päästa.

Lisaks lõikekaitsega turvapükstele peaks mootorsaega tegutsedes kaitsma ka oma silmi ja kuulmist. See tähendab, et kasutusel on löögikindlast materjalist valmistatud kaitseprillid või kaitsevisiir ning mürasummutavad kõrvaklapid. Kindlasti tasuvad ära ka korralikud lõikekaitsekindad ja töösaapad, et enda tervist ja heaolu maksimaalselt kaitsta. Kõik mainitu vajaliku turvavarustuse saab soetada mugavalt Profikeskus e-poest. 

Ergonoomilised töövõtted tasuvad ära

Väga tihti teeme tööd nii nagu oleme harjunud. Alati ei ole sisseharjunud töövõtted aga need kõige paremad aga ka siin algab kõik tööriistade valikust. Parim mootorsaag on see, mis muudab mugava töötamise lihtsaks ja loogiliseks. Paljud brändid peavad mudeleid disainides silmas ergonoomilisust ja kasutajasõbralikkust. Seetõttu on vaja ka vaadata, milleks üks või teine mudel on mõeldud.

Suure juhtplaadi ja võimsa mootoriga mootorsaag tuleb küll oma töödega ideaalselt toime, ent on ühtlasi päris raske. Sellise suure masinaga võib kõrgel töötamine aga harjumatu olla, eriti kui sa pole professionaal vaid pigem keskmisel tasemel kasutaja. Ehk oleks parem variant kergem mudel, millega on lihtsam kasutada õigeid töövõtteid, sest sa ei väsi ära?

Mida mootorsaega tegutsedes silmas pidada?

Kuigi töövõtetega saab minna üpris spetsiifiliseks, siis toome siinkohal ära mõned peamised, mida tasub meeles pidada. Suurem osa õnnetustest toimub tagasilöögi tõttu, ehk sa pead teadma mis see on, kuidas reageerida ning et tasakaalus ja kindel tööasend aitab tagasilöögiga toime tulla. Mootorsaagi peab alati hoidma kahe käega, saagida ei tohiks kõrgemalt kui õlakõrguselt ja saagida ei tohi juhtplaadi otsaga.

Korrektsed töövõtted, kvaliteetsed turvariided Farron veebipoest ning parim mootorsaag on kombinatsioon, mida kasutades õnnestub sul luua parimad tingimused ettevõetud tööülesande edukaks lõpuleviimiseks. 

Töötegemise mugavust ja kiirust mõjutavad mitmed erinevad faktorid ning seda olenemata valdkonnast. Parim mootorsaag on vaid üks element hea töötamise juures. Loevad ka töövõtted ning kaitsevahendid. Aga alustame ikka algusest.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD