Menu

.      

Tsiklikultuuri arendaja Aare Kõutsi surnuks sõitnud mees sai karistada

Tartu maakohus mõistis neljapäeval kriminaalkorras süüdi mehe, kes polnud mullu kevadel Võrumaal autoga sõites piisavalt hoolikas ning põhjustas liiklusõnnetuse, milles hukkus tsiklikultuuri arendajana tuntust kogunud Aare Kõutsi.

Ränk õnnetus juhtus mullu 16. mail kella 19.05 juhtus Võrumaal Kose alevikus Võru-Verijärve tee kolmandal kilomeetril, kus põrkasid kokku 28-aastase Martini juhitud Volkswagen Passat ning 45-aastase Kõutsi juhitud Buell XP12XT tsikkel. Mootorrattur suri saadud vigastustesse õnnetuskohal.

Politsei selgitas, et õnnetuse põhjustas hooletusest Volkswageni juht, kes vasakpööret tehes ei andnud teed otse liikunud mootorrattale.

Neljapäeval mõistis Tartu maakohtu Võru kohtumaja varem karistamata Martinile kaheaastase tingimisi vangistuse kahe aasta ja kolme kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab süüdistatav alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Lisakaristusena võeti Martinilt mootorsõiduki juhtimise õigus 18 kuuks. Menetluskulude katteks peab ta tasuma kokku 2896 eurot. 

Kohus leidis, et arvestades kuriteo asjaolusid on põhjendatud Martini karistamine vangistusega sanktsiooni keskmist ületavas määras, kuid arvestades tema varasemate karistuste puudumist ja süü suurust, on otstarbekas jätta vangistus tema suhtes tingimisi kohaldamata piisavalt pika katseajaga.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Võru politsei.

Tsiklisõpru ühendav Biker.ee foorum nimetas õnnetuse järel Aare Kõutsi üheks silmapaistvamaks motokultuuri arendajaks Eestis.

"Olles väga aktiivne ja tegus, osales ta paljudel motoüritustel, pole ehk ratturit, kes teda kasvõi nägupidi ei teaks. Olles ka väga hea suhtleja ja suurepärase huumoriga, oli tema seltskond nauditav paljudele. Kuid ta kandis endas mingit isiklikku rahvuslikku missiooni, mille ehk suurimaks väljundiks sai seni Baltimaade suurim motoüritus Baltic Chain Run 2009. Aastate jooksul on sellele lisandunud hulgaliselt väiksemaid, millede põhitees on siiski olnud toetus Eestile ja eestlusele," seisis tsiklisõprade järelehüüdes.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD