Menu

.      

Kose rahvas hirmul laste pärast

Traagilist õnnestust pealt näinud Kose aleviku elanik Valli Org näitab kohta Vastseliina tee ääres, kus õnnetus juhtus ja kus sõidukid ühtelugu kihutavad.     Foto: Võrumaa TeatajaPEALTNÄGIJA • Inimesed on hirmul laste pärast, kuna nii autod kui ka mootorrattad kihutavad, ütles läinud nädala traagilist mootorrattaõnnetust pealt näinud Kose aleviku elanik Valli Org.
„Oleme hirmul laste pärast,” ütles Org ja lisas, et Kose aleviku vahel liigub eriti suveajal palju lapsi ning kihutavad sõidukid võivad laste elu ohtu seada. Org ütles, et aleviku vahel on kiiruspiirang 70 km/h, ent sellest kinni ei peeta ja kihutatakse ikka 100 km/h või isegi kiiremini. Vahetevahel mõõdavad politseinikud kiirust, aga sellestki pole abi.


„Vuhh! Nii tuhisevad autod mööda,” näitab Org käega, millised on sõidukite kiirused. Ta ütles, et oli parasjagu oma aias õunapuu all, kui nägi, kuidas naabripoiss oli auto tee telgjoone juures peatanud, et parkida see tee serva, nagu ta oli seda korduvalt teinud. Ent järsku ilmus kuskilt välja tsikkel ja põrkas plaksuga vastu autot. Tsikkel tuli ülevalt Vastseliina poolt mäest alla kindlasti kiiremini kui 70 km/h, rääkis Org. Mootorrattas lendas pärast kokkupõrget kaarega üle auto, selle juht oli enne kokkupõrget sadulast maha kukkunud. Seejuures paistis autojuhi jaoks päike tagant ja tsiklimehe jaoks päike eest. Org ütles, et tee, mis Vastseliina poolt mäest alla tuleb, teeb mõnisada meetrit eemal väikse jõnksu, nii et mootorratas võis just selle jõnksu sisse jääda, nii et autojuht seda ei märganud.


„Mis oleks võinud juhtuda, kui tee ääres oleks kõndinud mõni laps?” võdistas Valli Org kõhedusest õlgu. Tema väitel kõnnivad tee ääres ühtelugu väiksed lapsed, kes käivad ümberkaudsetes järvedes suplemas. Sama maja juures, kus õnnetus juhtus, elab väike laps ja on õnn, et ükski laps õnnetuse hetkel aia ääres polnud.

Eelmise nädala eljapäeval kella 19.05 ajal juhtus Kose alevikus liiklusõnnetus, kus 27aastase Martini juhitud Volkswagen Passat põrkas Võru linna poolt tulles vasakpööret tehes kokku vastu tulnud Buell XP12XT tsikliga (niinimetatud sport-Harley), mida juhtis 45aastane Aare. Viimane hukkus õnnetuskohal.

Hukkunud Aare oli tuntud motokultuuri edendaja ja Tartu motoklubi Piratica liige Aare Kõuts. Prokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD