Menu

.      

Õppus Siil saab 2. jalaväebrigaadi reservväelastele läbi

FOTO: 2. jalaväebrigaadNeljapäeval lõpeb 2. jalaväebrigaadi reservväelastele õppus Siil ning Võrus ja Tartumaal alustatakse nende lahku formeerimist.

2. jalaväebrigaad harjutas õppusel Siil üksuste formeerimist, mille käigus anti reservväelastele kätte nende varustus, samuti harjutasid üksused rühmarünnakut ning osalesid laskeharjutustel, teatas kaitseväe peastaap BNS-ile.

Esmaspäeval teenistust alustanud ligi 2000 reservväelast tõestasid reservväe tugevust, 2. jalaväebrigaadis kohaletulnud reservväelased ületasid kaitseväe poolt planeeritud õppusel osalejate arvu pea kümne protsendiga.

"Sõjaline jõud, mida kandis endas formeeritud 2. jalaväebrigaad, pani mu uhkust tundma, sest selles oli vägi sees," ütles brigaadi ülem kolonelleitnant Enno Mõts. "Positiivne ja hakkamist täis õhkkond õppekogunemisest osavõtnute seas, nende otsustavus ja kohusetundlikkus on eeskujuks ja tugevdab ka kaitseväelaste motivatsiooni teha oma tööd innuga."

Veel tänas 2. jalaväebrigaadi ülem toetuse eest lisaks osalejatele ka nende peresid, tööandjaid ja maaomanikke, kes lubasid oma valdustes õppust läbi viia.

2. jalaväebrigaadi koosseisus olevad ligi 800 Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijat jätkavad õppust Siil Ida-Virumaal 1. jalaväebrigaadi koostegevusharjutusel.

4.- 15. maini kogu Eestit hõlmav ja Virumaal kulmineeruv õppus Siil 2015 on läbi ajaloo kaitseväe suurim õppus, mis toimub iga-aastase Kevadtormi asemel. Siilil osaleb üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase. Üle poole õppusel osalejatest moodustavad reservväelased.

20 PÄEVA ENIMLOETUD